Vi börjar närma oss årets skräckhögtid Halloween. Oavsett om du tänker klä ut dig till något festligt eller gå bus-eller-godis så finns det ingenting bättre att tillbringa kvällen med än en riktigt bra rysare. Här listar vi de bästa skräckfilmerna efter alla möjliga genrer och skrämselnivåer som går att streama just nu – och var du får tag på dem!

Läs också: Vi listar prylar och utklädnarna du måste ha på Halloween!

Letar du efter filmer som du kan se på ditt redan befintliga abonnemang? Här listar vi bästa skräckfilmerna, och andra guldkorn, på populäraste streamingsajterna:


Crimson Peak

Crimson Peak
Guillermo Del Torro är förmodligen mest känd för sina surrealistiska verk. Här levererar han än en gång med en gotisk skräckromans! Edith faller pladdask för den mystiska Thomas och bestämmer sig för att följa med honom till hans hus där han lever tillsammans med sin syster. Men Edith inser snart att huset och dess ägare har långt ifrån välvilliga avsikter…

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 6,5

Se på Microsoft Store, Blockbuster, SF Anytime, Itunes, Viaplay, Google Play och Rakuten TV här.


Woman in black

The Woman in Black

Advokaten Arthur Kipps sörjer fortfarande sin hustru som gick bort vid födseln av deras son när han skickas ut på uppdrag att besöka ett dödsbo. Väl där får han reda på att kvinnan som bor i huset fortfarande hemsöker ägorna. En klassisk skräckfilm som innehåller allt en klassisk rysare ska göra, med ingen mindre än allas vår Harry Potter, Daniel Radcliffe, i huvudrollen.

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 6,4

Se på Google Play, SF Anytime, Blockbuster, Itunes eller Viaplay.


Hereditary

Hereditary

Finns det någonting läskigare än tanken på att ens familj omringas av någon typ av övernaturlig förbannelse? Hereditary handlar om familjen Graham, som efter att barnens mormor Annie går bort börjar få underliga syner. Sakta men säkert förvandlas deras tillvaro till en hemsökt mardröm.

Genre: Skräck
Betyg: 7,3

Se på Google Play, Blockbuster, Rakuten TV, SF Anytime, Itunes, Viaplay eller Netflix.


Doctor Sleep

Doctor Sleep

Danny Torrance, pojken som såg sin far bli galen på Overlook Hotel i The Shining, har nu växt upp men förföljs fortfarande av händelserna. Han stöter på Abra, som likt han själv också har övernaturliga krafter, och måste skydda henne från kulten The True Knot.

Genre: Rysare
Betyg IMDB: 7,4

Se på SF Anytime, Itunes, Viaplay, Blockbuster, Rakuten TV eller Netflix.


A Quiet place

A Quiet Place

I en postapokalyptisk värld där utomjordiska rovdjur härjar på vår planet tvingas en barnfamilj försöka överleva. Eftersom dessa varelser jagar med hjälp av sin extremt känsliga hörsel är det total tystnad som gäller. I huvudrollerna ser vi skådespelarparet John Krasinski, som även är regissör till filmen, och Emily Blunt.

Genre: Sci-fi/skräck/thriller
Betyg IMDB: 7,6

Se på Google Play, Blockbuster, Rakuten TV, SF Anytime, Itunes eller Viaplay.


Suspiria

Suspiria

Nyversionen av skräckklassikern från 1977. Susie Bannion har blivit inbjuden att dansa för en känd akademi i Berlin. Men när en av de tidigare eleverna hittas mördad börjar en mörk hemlighet nystas upp. Det visar sig att akademin drivs av häxor som utnyttjar eleverna för att samla kraft, och de har storartade planer för Susie.

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 6,8

Se Suspiria på Blockbuster, Rakuten TV, Triart, SF Anytime, Itunes, Viaplay eller Amazon Prime här!


Us

Us

Adelaide har sedan barndomen burit med sig ett trauma från sin barndom, då hon trott sig se sin egen dubbelgångare. När hon i vuxen ålder börjar se sin värsta mardröm besannas brakar hela hennes tillvaro samman. En kritikerrosad, surrealistisk och välgjord skräckthriller signerad Jordan Peale, som även står bakom Get Out.

Betyg IMDB: 6,9
Genre: Skärck/Thriller

Se på Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, Rakuten TV och Itunes här


Brightburn

Brightburn

Ett utomjordiskt barn krashlandar i skogen och adopteras av ett barnlöst par. När han växer upp uppdagas alla möjliga olika övernaturliga förmågor. Känns storyn igen? I Brightburn utforskas teorin om vad som skulle hade hänt om ett barn med superkrafter inte alls växte upp till en god hjälte, utan tvärtom använde sina förmågor till att skada sin omgivning.

Betyg IMDB: 6,2
Genre: Skräck/Thriller

Se Brightburn på Viaplay, Itunes, Rakuten TV, Blockbuster, HBO Nordic, Viaplay, Google Play eller SF Anytime här


It

Det (It)

En helt ny take på Stephen Kings skräckklassiker från 1986. Den här gången med ingen mindre än Bill Skarsgård i rollen som Pennywise, clownen som hemsöker de stackars barnen i amerikanska småstaden Derry. Inte minst värd att se då uppföljaren är på biograferna just nu!

Betyg IMDB: 7,4
Genre: Skräck

Se på Rakuten TV, Itunes, Blockbuster, SF Anytime, Google Play eller Viaplay här


Låt den rätte komma in

Låt den rätte komma in

Det här är Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindkvists succéroman Låt den rätte komma in, enligt oss den bästa svenska vampyrfilmen. Filmen utspelar sig i 80-talets Blackeberg där Oskar, som är mobbad i skolan, får kontakt med Eli, en underlig tjej som flyttat in i lägenheten bredvid. En välgjord rysare där de riktiga antagonisterna inte är monstren, utan människorna.

Betyg IMDB: 7,9
Genre: Skräck/Thriller

Se Låt den rätte komma in på HBO Nordic, Triart, Google Play, Blockbuster eller SF Anytime här


The Cabin in the Woods skräck

The Cabin In The Woods

The Cabin in the Woods fick stor uppmärksamhet när den släpptes, inte bara för att Chris Hemsworth var med, utan också för att den på många sätt är oväntad. Filmen ska ha skrivits på tre dagar och var tänkt som ett försök att återuppliva slasher-genren. Filmen är blodig, men driver mycket med sig själv och är stundtals mer som en komedi.

The Cabin in the Woods handlar inte, som namnet kan tyckas föreslå, om en hemsökt stuga i skogen, utan om en zombieattack av stora proportioner. Men vem är det egentligen som har skickat de odöda?

Betyg på IMDB: 7
Genre: Skräck

Se på SF Anytime, Blockbuster eller Itunes här!


Skräckfilm Under the Shadow

Under The Shadow

I ett krigshärjat Iran på 1980-talet kämpar en mor och dotter med det hårda livet i krigszonen. Som om inte det vore tillräckligt illa så blir det förstås ännu värre. När en missil träffar familjens hus släpps andar lösa och deras hus börjar hemsökas av en övernaturlig ondska.

Betyg IMDB: 7
Genre: Skräck

Se på Netflix, Itunes, Blockbuster, Microsoft Store eller SF Anytime här!


The conjuring skräckfilm

The Conjuring

Året är 1971 och familjen Perron flyttar in i ett hus på landsbygden på Rhode Island. Eftersom det här är en skräckfilm börjar så klart mystiska saker att hända. Familjen kontaktar Ed och Lorraine Warren som jobbar med övernaturliga fenomen. De går med på att undersöka vad som händer. Det visar sig att en ondska i området har siktat in sig på familjen Perron och följer dem vart de än går...

Betyg IMDB: 7,5
Genre: Skräck

Se på Netflix, Itunes, SF Anytime, Microsoft Store, Google Play, Blockbuster, Rakuten TV eller Viaplay här


28 veckor senare

28 veckor senare 

28 veckor senare är uppföljaren till zombiefilmen 28 dagar senare. Raseri-viruset har slagit ut större delarna av London, men den amerikanska armén har säkrat staden. Tyvärr slinker en smittad igenom säkerhetskontrollerna och helvetet börjar igen.

Betyg IMDB: 7
Genre: Zombiefilm

Se på Rakuten TV, Itunes, Microsoft Store, Blockbuster, Google Play eller SF Anytime här!