Playstation 4 ser ut att ha drabbats av en typ av meddelande-bugg liknande den som tidigare ställt till det för en del smartphone-användare. Den här gången kan den Playstation-användare som tar emot ett meddelande med en speciell teckenkombination få se sin PS4 bli ”brickad”, alltså helt oanvändbar. Det skriver Polygon. De som drabbats av problemet har varit tvungna att göra en total fabriksåterställning för att kunna använda enheten igen.

Sony har ännu inte officiellt kommenterat problemet, eller ens erkänt att det existerar. PS4-användare uppges ändå ändra sina meddelandeinställningar från en webbläsare eller via appen för IOS eller Android, för att minska risken att behöva återställa sina konsoler. Genom att bara tillåta att ta emot meddelanden från sina vänner (eller från ingen alls, om du inte litar på dina kompisar) bör risken minska för att ett textmeddelande får hela enheten att krascha.

I nuläget verkar detta vara den bästa metoden att skydda sig från problemet, tills att Sony släpper en uppdatering som förhoppningsvis löser problemet på en mer grundläggande nivå.

Sony PlayStation 4 Pro 1TB Pris vid test: 4299 kr.

Bästa pris just nu: 4199 kr