Uppdatering: Niantic har nu börjat rulla ut Adventure Sync och vi vet mer om hur det fungerar.

Till att börja med kommer funktionen till alla spelare med nivå 35 och över, för att undan för undan rullas ut till samtliga spelare över nivå 5.

För att aktivera Adventure Mode går du till huvudmenyn, trycker på Settings och kryssar i funktionen i listan. Har du inte gett Pokémon Go tillgång till Hälsa på Iphone eller Google Fit på Android måste du göra det också.

Läs även: Pokémon Go PvP: Allt om Trainer Battles

Värt att notera är att funktionen inte fungerar med till exempel Samsung Health utan du måste använda Google Fit. Data du lägger till manuellt i Hälsa eller Google Fit kommer inte räknas, för att förhindra fusk.

Varje vecka får du en rapport över hur mycket du har gått och bonusföremål om du har gått över 5, 25 eller 50 kilometer. Dina steg räknas också för att kläcka ägg i spelet och hitta godis för din Buddy-Pokémon.


Det populära augmented reality-spelet Pokémon Go får snart en ny funktion kallad Adventure Sync, som kommer göra spelet betydligt mer inbjudande för de som inte vill spela hela tiden.

Läs mer: Nu är generation 4 i Pokémon Go här

Med Adventure Sync kommer spelet – om du tillåter det – hämta data från telefonens inbyggda hälsoapp, Hälsa på Iphone och Google Fit på Android. Det innebär att alla steg du tar kommer räknas för att kläcka ägg och samla godis med den Buddy-Pokémon, utan att spelet behöver vara igång.

Eftersom Pokémon Go kan vara en riktig batteritjuv för de som spelar mycket kommer Adventure Sync även vara en bonus för hardcore-spelare.