Senaste uppdateringen (2019-05-14):

Nu är Assistant-stöd här – för amerikaner

Precis som väntat har Sonos nu lanserat en uppdatering till högtalarna One och Beam som ger stöd för röststyrning med Google Assistant.

Till att börja med rullar funktionen bara ut i USA, med lansering i Australien, Frankrike, Kanada, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland i juli. Ytterligare länder som Sverige kommer senare.

Sonos implementering av Assistant har stöd för de flesta funktioner, bland annat möjlighet att styra smarta hemprodukter, spela media på kompatibla enheter (även video till Chromecast och smarta tv-apparater) och möjligheten att hålla konversationer så att du slipper säga ”hej Google” stup i ett.

Däremot saknas stöd för telefonsamtal, röstigenkänning, tolkning och inställning av nya rutiner i Google Home.


Uppdatering (2019-05-10):

Sonos högtalare kan få Google Assistent väldigt snart

Google-assistenten har varit märkligt nog saknats på Sonos uppkopplade högtalare, men snart kan det bli ändring på det, rapporterar The Verge. I ett brev till företagets aktieägare berättar Sonos vd Patrick Spence att Google Assistent ska kunna användas på företagets högtalare från nästa vecka. Uttalandet avser Sonos One och soundbaren Sonos Beam.

Det här ”kommer bli den första gången konsumenter kan köpa en enda smart högtalare och välja vilken röstassistent de vill använda” skriver vd:n bland annat. Sedan tidigare finns stöd för Amazon Alexa samt Apples Airplay 2 och Siri.

Redan 2017 utlovades stöd gör Googles assistent, men det dröjde och Sonos missade sitt mål om en lansering under 2018. Men nu ser det äntligen ut att bli av. När det kommer till Sverige återstår fortfarande att se, men fler marknader utlovas ”under de kommande månaderna”.


Tidigare (2018-11-01):

Ingen Sonos-Assistent under 2018

Röststyrda, smarta högtalare är stekhett i Sverige, inte minst tack vare Google Assistents intåg. Googles egna Home-högtalare har redan nått marknaden, och i startfållorna ligger även ett antal tredjepartstillverkare som snart släpper egna ljudburkar med Googles röstassistent inbyggd.

Även Sonos har långt gångna planer på att gå samma väg. Högtalartillverkaren stödjer redan Amazons röstassistent Alexa, som dock inte lanserats i Sverige ännu. I ett blogginlägg som publicerats i dag meddelar företaget att man tvingas skjuta på utrullningen av Google Assistant-funktionaliteten till någon gång under 2019.

Sonos Beam: Smart soundbar som ger dig mycket ljud för pengarna

"Ursprungsplanen var att stödja tekniken 2018, men nu behöver vi mer tid för att få till den rätta upplevelsen. Nu arbetar vi för att kunna sätta ett lanseringsdatum för 2019 och planerna går raskt framåt" skriver Sonos i blogginlägget.

Sonos informerar vidare att intresserade användare kan registrera sig för ett särskilt betaprogram för att hjälpa till i utvecklingen. Tidigt 2019 ska företaget vara redo att kommunicera mer konkreta planer för Googles röstassistent.