Google Assistent lanserades i Sverige för lite mer än ett år sedan. Flera företag var snabbt ute med högtalare som byggde in funktionaliteten – men populära Sonos lät vänta på sig. Tidigare i år började det dock röra sig på vissa engelskspråkiga marknader, och nu meddelar Sonos slutligen att Assistent på svenska och danska rullas ut till deras högtalare.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att Google Assistent blir tillgängligt i dag, och då genom en gratis mjukvaruuppdatering i Sonos-appen för dig som har en Sonos One, Beam eller Move, alternativt en uppkopplad Google Home-produkt.

– Det har varit en efterlängtad funktionalitet bland svenska konsumenter att kunna röststyra sina högtalare från Sonos med hjälp av Google Assistent, så det är med stor glädje vi ser att denna efterfrågan nu uppfylls för Sonos-användare runt om i de svenska hemmen, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige.

Lanseringen kommer synnerligen vältajmat för Sonos, som under IFA-mässan lanserade sin första bluetooth-kompatibla högtalare Move.

Sonos ursprungliga plan var att rulla ut stöd för Google Assistent redan förra året, men uppenbarligen stötte företaget på tekniska hinder som tvingade dem att senarelägga lanseringen.

Sonos One (Gen 2) Pris vid test: 2448 kr.

Bästa pris just nu: 2538 kr