Röststyrda, smarta högtalare är stekhett i Sverige, inte minst tack vare Google Assistents intåg. Googles egna Home-högtalare har redan nått marknaden, och i startfållorna ligger även ett antal tredjepartstillverkare som snart släpper egna ljudburkar med Googles röstassistent inbyggd.

Även Sonos har långt gångna planer på att gå samma väg. Högtalartillverkaren stödjer redan Amazons röstassistent Alexa, som dock inte lanserats i Sverige ännu. I ett blogginlägg som publicerats i dag meddelar företaget att man tvingas skjuta på utrullningen av Google Assistant-funktionaliteten till någon gång under 2019.

Sonos Beam: Smart soundbar som ger dig mycket ljud för pengarna

"Ursprungsplanen var att stödja tekniken 2018, men nu behöver vi mer tid för att få till den rätta upplevelsen. Nu arbetar vi för att kunna sätta ett lanseringsdatum för 2019 och planerna går raskt framåt" skriver Sonos i blogginlägget.

Sonos informerar vidare att intresserade användare kan registrera sig för ett särskilt betaprogram för att hjälpa till i utvecklingen. Tidigt 2019 ska företaget vara redo att kommunicera mer konkreta planer för Googles röstassistent.