Uppdatering (2022-04-25):

Blizzard låter meddela att Diablo Immortal kommer lanseras den 2 juni, detta efter ett otal förseningar.

En glädjande nyhet är att det nya spelet inte enbart kommer släppas till Android och IOS, utan även till Windows.

Versionen för PC kommer vara en så kallad öppen beta, något som innebär att det blir fritt fram för alla som vill att testa spelet.

Så här ser den senaste trailern för Diablo Immortal ut:

Vill du veta mer om Diablo Immortal kan du surfa vidare till Blizzards webbplats.

Tidigare:

Många av de största spelhusen har tagit fram versioner av populära spelserier för mobiler. Blizzard har hittills valt att inte göra det, och företagets enda mobilspel är det populära samlarkortspelet Hearthstone.

Nu har Blizzard till slut bestämt sig för att mobiler och plattor är kraftfulla och kapabla nog att hantera företagets vanliga spel. Företagets mässa Blizzcon drog i gång under fredagen och Blizzard började med att lansera Diablo Immortal, ett fullfjädrat Diablo-spel för Android och IOS.

Diablo Immortal utspelar sig mellan Diablo 2 och 3. Spelet är ett massivt multiplayerspel så du kan hela tiden stöta på och hjälpa eller få hjälp av andra hjältar i kampen mot demonerna som invaderar den ironiskt döpta världen Sanctuary.

Spelare kan välja mellan sex klasser: Barbar, munk, magiker, korsfarare, demonjägare och nekromantiker. Slutmåler i spelet är att förgöra Skarn, en demonfurste som tidigare var Diablos högra hand, innan han kan återuppliva Diablo.