Android Pie har två nya funktioner för att spara batteritid, Adaptive Battery och Adaptive Brightness, som bland annat ska minska telefonens användande av processorn och att i onödan uppdatera appar i bakgrunden.

Och medan vissa användare tycks kunna se en viss förbättring i batteriprestanda, gäller det inte för alla. Venturebeat har i en lång artikel försökt utreda varför flera Android Pie-användare har fått se riktigt risig batteritid i sina telefoner efter uppdateringen – en del telefoner har dött även med fem procent batteri kvar, och många säger sig ha svårt att ta sig igenom en hel dag.

Läs också! Allt om Android Pie – kommer det till din telefon? Kolla här!

Nya funktionen Adaptive Battery verkar inte vara boven i dramat, tvärtom har batteritiden försämrats ytterligare för dem som har stängt av det. Istället lutar det åt att populära medie-appar som Youtube, Google Play Music, Spotify och Soundcloud som ställer till det. Anledningen är oklar, men det är möjligt att apparna tillåts köras i bakgrunden alltför flitigt.

En lösning på problemet ska dock redan vara på väg, då Google ställt nya, hårdare krav på app-uppdateringar som publiceras i Google Play efter den 1 november i år. Med kommande uppdateringar ökar förhoppningsvis batteritiden för många Android Pie-användare.

Tills dess kan drabbade användare exempelvis slå igång Battery Saver, vilket bland annat hindrar appar från att uppdateras i bakgrunden ända tills vi öppnar appen.

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Smartphones just nu