Airdots är namnet på Xiaomis senaste true wireless-hörlurar, ett namn som såklart för tankarna till Apples vita Airpods. Men här talar vi om en rekordlåg (?) prislapp – runt 30 dollar vill den kinesiska tillverkaren ha för sina hörlurar. Det skriver Engadget. Översatt till svenska kronor och innan moms pratar vi alltså om ett pris under 300 kronor.

Lite grann får vi nog offra för den låga prislappen. Här nämns inget om vare sig brusreducering eller vattentäthet. Batteritiden och ljudkvalitet är två andra områden där vi är lite fundersamma, just på grund av det låga priset. Lurarna har dock ett laddningsskal som verkar kunna ge upp till 12 timmars batteritid (förutsatt att specifikationerna har någon koppling till verkligheten). Bluetooth 5 bör också ge en stabilare och mer strömsnål parkoppling till vår mobil.

Läs också! Bästa trådlösa hörlurar med true wireless – vi testar 17 modeller

Oavsett om det här är en Airpods-dödare eller bara en dålig Airpods-kopia lär entusiasmen bli kortvarig för den som var ute efter att fynda. Airdots kan förbeställas nu, men bara i Kina. Några uppgifter om en global lansering kan vi inte hitta.

Apple AirPods Pris vid test: 1365 kr.

Bästa pris just nu: 1739 kr