Förra veckan avslöjade Facebook att en funktion för att radera meddelanden skickade i Messenger var på väg, och nu rapporterar Techcrunch att den har släppts. Till att börja med kommer funktionen testas i Bolivia, Colombia, Litauen och Polen, men förhoppningsvis går testet bra och funktionen kan komma även hit.

När du har skickat ett meddelande har du tio minuter på dig att ångra dig och radera det även för andra deltagare i chatten. Därefter kan du precis som tidigare ta bort meddelandet i din app, men de andra kan fortfarande se det.

För att radera ett meddelande trycker du och håller på det tills en liten meny med kopiera, vidarebefordra och ta bort dyker upp. Väljer du ta bort inom 10 minuter från att ha skickat kommer du få två alternativ: Ta bort för alla och Ta bort för dig.

Ett borttaget meddelande visas i chatten och andra deltagare kan fortfarande rapportera det. Facebook behåller också raderade meddelanden ett tag för att kunna kontrollera om de har brutit mot reglerna. Att det fungerar så här beror på att Facebook inte vill hjälpa mobbare, säger Messenger-chefen Stan Chudnovsky till Techcrunch.