Senaste uppdateringen (2020-09-15):

Disney Plus nu i Sverige

Tidigt i morse lanserades till sist Disneys streamingtjänst i Sverige och en rad andra europeiska länder. I släptåg har Disney strax över 500 filmer, 40 egna produktioner och flera tusen avsnitt av olika tv-serier.

Läs mer! Disney Plus: Här är allt du kan streama

Innan lanseringen kunde ivriga användare teckna upp sig för 49 kronor/månad, men det erbjudandet har nu upphört att gälla. Från och med i dag är det 69 kronor/månad eller 689 kr för ett helt år som gäller för den som ansluter sig till Disney Plus. Efter slutförd registrering kan appen hämtas i App Store eller Google Play-butiken - sedan är det bara att börja strömma.

Håll utkik efter mer om Disney Plus från oss under de kommande veckorna! Tips på såväl funktioner som filmer och tv-serier lär dyka upp, och naturligtvis även en fullständig utvärdering av tjänsten.


Uppdatering (2020-09-12):

Disney Plus får ny funktion för att titta tillsammans, fast på håll

Flera streamingtjänster har i sviterna av pandemin byggt in funktioner för att titta på material tillsammans med andra, fast på distans. Disney Plus verkar inte vilja vara sämre.

Vissa kunder i Kanada har fått tillgång till funktionen Group Watch, där Disney Plus-kunder kan bjuda in upp till sex vänner för att titta på saker som The Mandalorian, Hamilton och serier från Marvel Cinematic Universe, rapporterar Engadget.

Alla användare behöver vara prenumeranter på Disney Plus. Planer finns på att utvidga funktioner till fler regioner under hösten.


Uppdatering (2020-09-03):
Det här kommer att finnas på Disney Plus vid Sverigelanseringen
Den 15 september är det svensk premiär för Disney Plus, tjänsten där du kan se mängder av filmer, tv-serier och dokumentärer från Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographic.

Hela listan: Här är allt du kan se på Disney Plus

Nu har Disney skickat ut ett pressmeddelande där man redogör för vad som kommer att finnas tillgängligt i den svenska upplagan.

Totalt handlar det om över 500 filmer, fler än 7 300 avsnitt och 40 originalproduktioner, däribland 30 säsonger av The Simpsons, den prisbelönta musikalen Hamilton, superhjältefilmen Avengers: Endgame och den Oscarsvinnande dokumentären Free Solo.

Självklart får vi även tillgång till animerade klassiker från Disney och Pixar, men även de senaste årens nyinspelningar.

Från och med den 4 december får svenska användare möjlighet att se den nya versionen av Mulan som enligt ursprungsplanerna skulle ha visats på bio.

Tjänsten kostar 69 kronor per månad, men vill du komma billigare undan kan du fram till den 14 september teckna ett årsabonnemang för 590 kronor, vilket motsvarar 49 kronor per månad.

Disney Plus kommer att finnas tillgänglig på en lång rad olika enheter, däribland mobiler, pekplattor, spelkonsoler, mediaspelare och smarta TV-apparater.

Du kan strömma innehållet på fyra enheter samtidigt och ladda ner till till tio enheter. Du kan skapa upp till sju profiler, vilket borde räcka för de flesta familjer. Om du skapar speciella barnprofiler blir gränssnittet enklare och olämpligt innehåll döljs.

Bor du i Norge, Danmark, Finland, Island, Portugal, Belgien eller Luxemburg är det också den 15 september som gäller. Du kan förbeställa abonnemang redan nu på Disney Plus här.

Disney Pixar - Collection Digibook Pris vid test: 750 kr.

Bästa pris just nu: 899 kr