Nu har Disney presenterat sin kommande streamingtjänst Disney Plus, och avslöjat såväl vad den kommer innehålla som när den släpps och hur mycket den kommer kosta.

Tjänsten samlar som väntat alla Disneys egna serier och filmer från de många dotterbolagen och studiorna. Från Disney Animation Studios med de klassiska tecknade filmerna till Pixar, Marvel, Lucasfilm (Star Wars), National Geographic och nyligen förvärvade 20th Century Fox.

Ett antal nya serier och filmer ska ackompanjera tjänsten, till exempel Wandavision med Elizabeth Olsen och Paul Bettany (figurerna Scarlet Witch och Vision från Avengers-filmerna) och The World According to Jeff Goldblum där skådespelaren utforskar vardagsföremål. Sedan tidigare känner vi till att det blir flera Star Wars-serier, en serie om Loki med Tom Hiddleston i huvudrollen och diverse andra serier.

Från 20th Century Fox kommer bland annat alla avsnitt av The Simpsons och filmer som Sound of Music och The Princess Bride.

Disney Plus kommer släpps för allt från mobiler och datorer till smarta tv-apparater och mediaspelare, med stöd för upp till 4k-upplösning och hdr. En stor del av innehåller ska också gå att ladda ner för offline-visning.

Tjänsten släpps först i USA i november till priset 65 kronor i månaden och ska sedan snabbt expandera globalt. Disney planerar att ha tjänsten tillgänglig i mer eller mindre hela världen inom två år.