Man kan inte anklaga Oneplus för att vara bland de mer kreativa tillverkarna när det kommer till färgsättning på sina mobiltelefoner. Kolsvart och lite mindre svart har varit företagets standardalternativ ett bra tag nu, men då och då slår man till med utföranden som kontrasterar skarpt mot grundvarianterna.

Så har nu skett även med nylanserade Oneplus 6T, som vi testade tidigare i november. Mirror Black och Midnight Black får sällskap av nyansen Thunder Purple, som börjar säljas den 15 november. Den aktuella varianten erbjuder 8 GB ram och 128 GB lagringsutrymme och kostar precis som sina mörkare syskon 6 295 kronor.

Oneplus-grundaren Pete Lau beskriver den nya färgen i poetiska ordalag i en kommentar:

– Övergången från svart till lila är som en åskstorm en sommarnatt. Vi har gjort omfattande experiment för att testa hur ljuset samspelar med färgerna för att kunna leverera vår kanske vackraste design hittills.

Lila har blivit något av en inne-färg för mobilerna i år, mycket tack vare Samsungs Galaxy S9 och läckra Huawei P20, där tonen i stället skiftar från grönblått till lila. I fallet med Thunder Purple sker färgövergången i stället från svart till matt, ljust lila som påminner mycket om Samsung-nyansen.