Halvdan för spel

En negativ punkt är att 65OLED803 inte är den vassaste modellen när det kommer till spel. Input lag ligger på 37 milliesekunder, en bit över LG:s, Samsungs och Panasonics toppmodeller. Kanske inte något gemene man lär märka särskilt mycket av, men om du främst hade tänkt köpa en tv för att spela på finns det bättre alternativ.

Ljudmässigt nämnde vi inledningsvis högtalarna på baksidan, och de behövs verkligen (om du nu inte använder dig av golvhögtalare), eftersom det inte går att placera en soundbar under tv:n. Lyckligtvis får vi riktigt bra tryck i dem, mycket bättre än i stort sett samtliga konkurrenter. Med det sagt går det inte att jämföra med ett externt ljud, framför allt blir det lite otydligt i mellanregistret och de där riktigt låga tonerna saknas.M3 rekommenderar

Omdöme

65OLED803 är en annorlunda oled-tv ur flera aspekter. Designen är väldigt minimalistisk, ljudbilden betydligare rikare än hos konkurrenterna och färgåtergivningen riktigt speciell. Det är också en tv som når upp till otroligt höga nivåer, framför allt sett till hdr och uppskalning.

Visserligen kräver tv:n att du optimerar inställningarna på egen hand, men ger du den bara lite tid får du en bild som fungerar väldigt bra för film och tv-serier, oavsett upplösning. Nu hoppas vi bara att Philips tar sig i kragen när det kommer till spel och mjukvara.


Fakta Philips 65OLED803

Testad: November 2018
Tillverkare: Philips
Tv-typ: Oled
Storlek: 65 tum
Upplösning: 4K (2160p)
Hdr: Ja (HDR10+ och HLG)
Operativsystem: Android Nougat (7.0)
Ljud: Tvåkanal (Stereo)
Anslutningar: 4 st hdmi, 3 st usb, scart, komponent, optisk s/pdif
Energiklass: B
Mått: 1 449 × 842 × 280 mm
Vikt: 27,4 kg
Pris: Från 34 990 kronor hos Prisjakt.

plus

Grym hdr.
Rika färger.
Bra ljud.
Ambilight.
Bra uppskalning.

minus

Inte optimal för spel.
Kräver en del justeringar.
Android TV med eget förvirrande operativsystem.

Betyg 4 av 5
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning