Känner du en Harry Potter-älskare av rang eller är du kanske ett fan själv? Nu när Niantic släppt efterlängtade ar-spelet Wizards Unite, måste vi såklart ha med oss rätt utrustning innan vi går ut och hjälper mysteriet återfinna de försvunna föremålen. Vi listar prylarna alla trollkarlar bör ha!

Missa inte: Bästa powerbanks 2019: Håll mobilen vid liv på promenaden


Harry potter

Fräscha upp minnet

Det var ett tag sedan böckerna skrevs och filmerna släpptes. Känner du att du behöver påminna dig själv om Harry Potters äventyr på Hogwarts? Lös in en enkel biljett till trollkarlsvärlden genom att läsa om böckerna, eller se om filmerna!

Hos Cdon kan du köpa alla filmer, var för sig eller i samlingsbox. Självklart finns här även de två senaste filmerna i Fantastiska vidunder-serien att köpa här. Om du inte vill köpa dvd-skivorna går såklart även Harry Potter-filmerna att streama online. Just nu finns de att hyra hos bland annat Viaplay, SF Anytime och Itunes.

Numera har Harry Potter-böckerna kommit i alla möjliga olika upplagor, med olika omslag och både som pocket och inbunden bok. Oavsett om du vill läsa på svenska eller engelska säljer Adlibris alla böcker i serien, samt exklusiva samlingar och såklart även läroböcker från Hogwarts såsom Quidditch genom tiderna och Barden Beedles berättelser.


Tidvändare

Tidvändare

Tidvändaren är en magisk attiralj vi får bekanta oss med i Harry Potter och Fången från Azkaban. Det här smycket kan användas till att såväl rädda gudföräldrar som hinna med omöjligt många kurser samtidigt. Nu kan du också få tag i Hermiones snygga och onekligen praktiska halsband, även om vi är osäkra på hur väl tidsreseaspekten fungerar i mugglarhänder.

Halsband timglas tidvändare
Pris: 98 kronor hos CDON.


HP Lego spel

Ännu mer spel!

Wizards Unite är inte enda sättet att interagera med trollkarlsvärlden. Sedan succén med filmer och böcker har det såklart även kommit tv-spel, däribland även en speciell Lego-utgåva! Nu kan du spela alla sju Harry Potter Lego-spel på Playstation, Xbox och Switch.

LEGO Harry Potter Collection
Pris
: 199 kronor hos Spelbutiken.


Kvicken lampa

Lysande kvick

Du behöver inte flyga fram på en kvast hundratals meter upp i luften och leta runt efter en kvick under ständigt hot från dunkare för att få visa upp en gyllene kvick på nattduksbordet. Det räcker med att köpa den här mysiga lampan.

Harry Potter-lampa
Pris: 299 kronor hos Coolstuff.


LEGO Hogwarts

Bygg ditt eget Hogwarts

Hogwarts skola för häxkonster och trolldom har självklart en speciell plats i våra hjärtan. Att få besöka slottet är därför vår högsta önskan, men då vi än så länge inte lyckats hitta skolan irl (på grund av förtrollningarna) få vi helt enkelt bygga ihop den själv i Lego istället.

Lego Harry Potter Hogwarts Castle
Pris: 4 499 kronor hos Webhallen.


TP Harry Potter

Sätt mugglarvännerna på plats

Undrar du när du egentligen ska få praktisk nytta av alla timmar du tillbringat i trollkarlsvärlden? Ett TP med frågor helt och hållet på Harry Potter-tema låter dig glänsa över dina mindre trollkarlsbildade vänner.

Trivial Pursuit Harry Potter
Pris: 99 kronor (obs engelsk version) hos Cdon.


hogwarts mugg

Drick honungsöl med stil

Oavsett om det är en häxbrygd, pumpajuice eller bara bryggkaffe känns drycken genast mer magiskt om den dricks ur en äkta Harry Potter-mugg. Det finns massor av olika alternativ på marknaden, bland annat den här kitteln med Hogwarts- emblemet på.

Harry Potter 3D Mug Cauldron
Pris: 179 kronor hos Webhallen.


Trollstav

Trolla som din favoritmagiker

En trollkarl eller häxa kan så klart inte klara sig utan sig trollstav. I trollkarlsvärlden är det som bekant staven som väljer magikern, men vi mugglare får möjligheten att själva välja vilken modell vi vill ha. Numera kan du få tag på en replika av till exempel Harrys, Newts eller kanske Voldemorts stav på nätet.

Harry Potter's Wand with Ollivanders Box Replica
Pris: Mellan 3949 till 399 kronor hos Webhallen.