Senaste uppdateringen (2018-11-27):

Läckta patent visar hur LG:s vikbara mobil kan se ut

Sedan tidigare har vi fått se tänkbara namn på denna vikbara idé från LG. Nu kommer nya läckta bilder på vad som kan bli en vikbar smart telefon. Holländska Let’s Go Digital rapporterar att LG den 23 oktober samt 20 november i år ansökte om två nya patent på denna vikbara telefon som – om den alls släpps – ser ut att bli en direkt konkurrent till den kommande Samsung Galaxy F.

Bilderna i patentansökningarna visar ett telefonchassi som inte i sig är vikbart, men som däremot har en flexibel skärm på baksidan, som sedan fälls ut och bildar ett tablet-läge.

LG Foldi
Foto: LG/Let's Go Digital

Patenten skvallrar också om att LG:s vikbara mobil kan få två kameror på varsin sida om enheten för att kunna ta 3D-bilder. I nuläget är patenten enbart registrerade i Sydkorea och som vanligt är enbart patent ingen garanti för att vi faktiskt får se telefonen i verkligheten, men åtminstone en intressant inblick i LG:s planer.


Uppdatering (2018-11-23):

Foldi eller Flex? LG kan också ha en vikbar mobil på gång

Kanske kan den kommande vikbara Galaxy F från Samsung få konkurrens – från LG. Det koreanska företaget har nämligen ansökt om att registrera namnen Flex, Foldi och Duplex hos European Union Intellectual Property Office (EUIPO), skriver den holländska sajten Letsgodigital.

Namnen är kategoriserade i klass nio, vilken innefattar bland annat smarta telefoner. Och bara att döma av namnen låter det onekligen som något som skulle passa en vikbar telefon.

Missa inte! Samsung Galaxy F – allt om den vikbara mobilen

Inte minst Samsung har satt vikbara telefoner på tapeten igen med sin kommande Galaxy F, och även om registrerade namn inte är något bevis för att vikbara LG-telefoner faktiskt kommer, verkar det alltså som att Samsung skulle kunna få konkurrens på området i framtiden.