Få har nog missat de eldrivna sparkcyklar som placerats ut på gator i städer världen över (främst i USA) och som enkelt hyrs med en app för några minuters resa, och sedan lämnas var som helst. Voi, som sedan tidigare finns i Stockholm, får nu sällskap av fler scootrar.

Företaget Lime kommer från och med lördagen den 24 november placera ut nästan 200 scootrar runt om i Stockholm som användare kan hyra från en tillhörande app. Lime vill gärna att vi ska se det här som ett miljövänligt och smart alternativ till bil och kollektivtrafik för kortare resor, och för att komma ännu lite närmare vår destination. Det verkar även Stockholm stads trafikborgarråd Daniel Helldén (mp) hålla med om, som redan fått en chans att testa scootrarna.

– Nya innovativa mobilitetstjänster skapar möjligheter till hållbara transporter som nog ingen kunde ana för ett par år sedan. Vi ser positivt på utvecklingen och ser fram emot att, i dialog med de aktörer som vill etablera sig i Stockholm, integrera systemen i stadsmiljön, säger han i ett pressmeddelande från Lime.

Lime elscootrar
Daniel Helldén, mp.

Scootrarna finns tillgängliga dagligen mellan 06:00 och 21:00, varefter de plockas in för underhåll. Scootrarna, som alla är placerade i centrala delarna av Stockholm, har en räckvidd om 50 km och toppar 24 km/h. Den som vill testa måste vara över 18, och aktivering sker genom mobilappen med namnet Lime. Priset är 10 kronor i startavgift, och sedan tre kronor per minut.