Vi har testat många robotdammsugare de senaste åren, den ena sämre än den andra. Ofta har det handlat om att även kompetenta rengöringsrobotar haft problem med mattkanter eller andra hinder, därför var det väldigt kul att se hur Neatos nya Botvac D6 Connected tog sig fram som en tank i vårt utmanande testhem. Där andra robotdammsugare fastnat plöjde den här maskinen på som om ingenting hänt och samtidigt fyllde den snabbt behållaren med damm, hund- och katthår och annat skräp från golvet.

Inte nog med att maskinen dammsuger riktigt bra och är i princip ostoppbar, den tillhörande appen är också föredömligt enkel att använda. Här ritas rummet upp på en tydlig karta och du kan rita ut begränsningslinjer där dammsugaren inte ska åka. Glöm de gamla klumpiga ir-baserade stoppenheterna helt enkelt.

Neato visar att robotdammsugare kan vara enkla att använda, effektiva på att städa och samtidigt smarta och konstruerade för verkliga hem och inte bara rena konferensrumsgolv. Rekommenderas starkt och kammar hem en välförtjänt plats på topp 10-listan av årets coolaste prylar 2018.

Namn: Neato Botvac D6 Connected
Produkttyp: Robotdammsugare
Testad: Oktober 2018, läs testet här
Pris: 6 799 kronor hos Robotexperten.

Här hittar du alla årets coolaste prylar

Neato Robotics BotVac D603 Connected Pris vid test: 6990 kr.

Bästa pris just nu: 4496 kr