När Billy Ekblom testade Google Home ställde han sig frågan vem som ska köpa den. Svaren han kom fram till efter över ett år med den nya smarta högtalaren (till en början den engelskspråkiga versionen) var tydligt: "Alla som vill börja prata med sitt smarta hem".

Röststyrning är årets kanske tydligaste trend på tekniksidan och antalet ljudanläggningar, tv-apparater och andra prylar som släppts i år med stöd för Google Assistent och andra konkurrerande lösningar är extremt stort. När vi först testade Google Home på engelska imponerades vi av funktionerna men det var först när vi kunde prata svenska med röstassistenten som det blev riktigt intressant.

Att kunna styra allt ifrån tjänster som Spotify, Youtube och Netflix till att få kalendern uppläst, styra din uppkopplade belysning och ip-kameror med rösten, det är helt enkelt revolutionerande. Googles egna högtalare ser ut som en liten diskret vas, och den sticker inte ut med speciellt bra ljudkvalitet. Men den är riktigt bra på att snappa upp röstkommandon och den är samtidigt inte speciellt dyr. Visst är tjänsten överlag något begränsad i svensk version, men det här är helt klart den coolaste prylen vi testat i år. Google Home sätter trenden för röststyrning på svenska i våra smarta hem!

Namn: Google Home
Produkttyp: Smart högtalare
Testad: Oktober 2018, läs hela testet här
Pris: 1 484 kronor hos Proshop (tysk). 1 590 kronor hos CDON (nordisk).

Här hittar du alla årets coolaste prylar

Google Home Pris vid test: 1490 kr.

Bästa pris just nu: 969 kr