Drönartillverkaren DJI lanserade under onsdagskvällen något som osökt för tankarna till de gamla handhållna Flip-kamerorna, som förde en kort tillvaro innan smarta telefonen helt tog över.

Med samma teknik som DJI:s stabiliserande smartphone-hållare och större gimbal-modeller är det här en minimal videokamera med egen, mekanisk stabilisering i tre axlar, och med rätt imponerande specifikationer. Kameran kan spela in 4k-upplösning och 60 bilder per sekund, fota i 12 megapixel med en hyfsat stor bländare (f/2.0) samt både ta bilder och video i ett panoramaläge (180 grader eller 3x3).

DJI Osmo Pocket
Med en usb-c- eller lightning-modul till Osmo Pocket kan vi använda vår mobil som en större skärm.

Batteritiden stäcker sig till 140 minuter, men kanske mest imponerande är formatet. 116 gram lätt och inte mycket större än en handflata är det tänkt att den ska kunna följa med precis överallt. Kameran är ”svetttålig” och med smart mjukvara kan vi trycka på ett objekt och helt enkelt be kameran ständigt följa detta. I selfie-läget kan vi låta kameran följa vårt eget ansikte, och i Pro Mode finns även helt manuella kamerakontroller.

DJI Osmo Pocket

Osmo Pocket finns en liten pekskärm, men kameran kan också kontrolleras från en tillhörande app. Priset för denna lilla skapelse börjar på 3 795 kronor, men ett sd-kort måste köpas till.