Testad produkt: Skullcandy Venue Wireless
Pris: 1 799 kronor hos Coolshop.

Guldfärgade eller Hulken-gröna, ofta med loggan i form av en döskalle placerad över kåporna. Eller varför inte en inbyggd kapsylöppnare? Många förknippar nog Skullcandy med udda designade modeller riktade mot den yngre generationen. Men tiderna förändras och produktionen styrs, som så ofta, mot dit pengarna finns och vi får anta att exempelvis affärsresenärer är en tilltänkt målgrupp för Venue, tillverkarens nya modell.

Skullcandy Venue

Modern design som går hem

Venue är allt annat än spektakulärt designad, snarare traditionellt och kommer i färgerna svart eller vitt. Modellen är så kallad over ear – där kåporna omsluter öronen, vilket ger en bättre isolering mot ljud utifrån jämfört med de minde on ear-modellerna.

Läs även: Jämförande test av brusreducerande hörlurar

På vänster kåpa finns två knappar – en för att slå på eller stänga av hörlurarna och en för att aktivera brusreduceringsfunktionen, där den sistnämnda måste hållas in någon sekund för stänga av eller sätta på lurarna. Ett snabbt tryck på densamma drar istället ned volymen och släpper in ljudet utifrån om du tillfälligt behöver lyssna till ett meddelande eller samtala med någon och inte vill ta av dig hörlurarna. Ytterligare ett snabbt tryck och Venue återgår till tidigare inställning. På den andra kåpan finns volymreglagen, som även används för att byta spår, samt play/pause-knappen placerade. Till hörlurarna medföljer för övrigt ett fodral för förvaring.

Skullcandy Venue
Knapparna är svårhanterliga.

Skullcandy Venue har inbyggd Tile-teknik, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att lägga bort dina hörlurar. Med tekniken kan du via Tile-appen snabbt spåra enheten, antingen med hjälp av kartfunktionen eller ljudsignalen som spelas upp från hörlurarna. Uppspelningen är emellertid väldigt låg så det gäller att omgivningen är knäpptyst för att den ska höras. Har du Tile-brickor sedan tidigare läggs hörlurarna till som ytterligare en enhet, om inte är det bara att registrera dig i appen och följa instruktionerna. Ett smidigt sätt att spåra hörlurarna är det i vilket fall som helst.

Måttlig brusreducering

Brusreduceringen i sig är väldigt begränsad, om vi ska försöka oss på en diplomatisk beskrivning. Bruset ändrar snarare karaktär än reduceras nämnvärt och väl på plats i flygstolen blir vi riktigt besvikna. Det känns som om vi förflyttas några år tillbaka i tiden, då tekniken var ny och obeprövad. Den är helt enkelt ineffektiv.

Brusreduceringen är heller inte justerbar och funktionsknapparna är dessutom svårhanterliga och ger ingen som helst fysisk feedback, framför allt just den knappen som styr brusreduceringen. När vi kommer till ljudprestanda finns glädjande nog mindre att anmärka på. Det låter anständigt över hela registret även om karaktären ibland kan upplevas som en aning för vass och skarp vid högre volym.


Omdöme

Det räcker inte hela vägen för Venue. Ljudet får förvisso godkänt och spårningsmöjligheten är ett klart plus. När det gäller komfort och batterikapacitet finns det heller inget att anmärka på, här är det den minst sagt tveksamma brusreduceringen som sänker helhetsintrycket.


Fakta Skullcandy Venue

Testad: November 2018
Tillverkare: Skullcandy
Typ: Trådlösa over ear-lurar med aktiv brusreducering
Element: 40 mm
Anslutning: Bluetooth, 3,5 mm
Batteritid: Upp till 24 timmar.
Frekvensåtergivning: 20Hz – 20kHz
Handsfree-funktion: ja
Vikt: 255 gram
Pris: 1 799 kronor hos Coolshop.

plus

Inbyggd Tile-teknik.
Kan snabbladdas.
Helt ok ljud.

minus

Brusreduceringen .
Svårhanterliga funktionsknappar.
Saknar aptx-stöd.

Betyg 3 av 5