I våras jämförde vi bärbara datorer under 10 000 kronor mot varandra och mest iögonfallande i testet var Acer med sin då sprillans nya Swift 5. Designen är ganska enkel, men det som verkligen imponerade på oss var vikten. Tack vare ett tunnt chassi av magnesium har tillverkaren lyckats hålla ned vikten under kilot på den här 14-tummaren, vilket är otroligt imponerande.

Trots den låga vikten är chassit stadigt och datorn andas hög kvalitet. Här finns även gott om anslutningar, så som standard hdmi-utgång och ett gäng usb-uttag, och stöd för Display port. Core i5-processorn presterar bra och den gör det utan att väsnas speciellt mycket. En riktigt smidig maskin helt enkelt för dig som vill ha något portabelt, kompetent och prisvärt.

Visst finns här några enstaka mindre detaljer som skulle kunna förbättras, men överlag är det här ändå ett imponerande bygge och den dator som imponerat mest och skapat störst ha-begär hos redaktionen. Utan tvekan en given pryl att kvala in på årets topplista över de coolaste prylarna 2018.

Namn: Acer Swift 5
Produkttyp: Bärbar dator
Tillverkare: Acer
Testad: Mars 2018, läs testet här
Pris: Från 10 799 kronor hos Prisjakt.

Här hittar du alla årets coolaste prylar

Acer Swift 5 SF514-52T (NX.GTMED.007) Pris vid test: 10717 kr.

Bästa pris just nu: 8190 kr