Apple Watch är nu inne på fjärde generationen och årets modell imponerade stort på MacWorlds testredaktör Samuel Nyberg. Dels handlar det om den största uppdateringen sedan start när det gäller klockans design, och dels har Apple byggt in en del riktigt spännande nya funktioner.

Skärmens hörn har rundats av och skärmen har blivit märkbart större. Klockans design känns modern och konstruktionen är gedigen. Operativsystemet har växt till sig och förbättrats på massor av punkter.Tack vare den nya processorn och stöd för snabbare bluetooth-överföring är klockan numera betydligt rappare än tidigare.

Nya algoritmer känner av om vi faller och kan då utlösa larm automatiskt, och lite längre fram när mjukvaran är på plats kommer du att kunna mäta EKG med klockan. Flera spännande nyheter som innebär att Apple tar ett rejält steg mot nyttiga funktioner för hälsan. Det här är helt enkelt den bästa smartklockan i år även om Samsungs Galaxy-modell är en stark utmanare. Men det blir Apple som kammar hem plats 9 på listan över Årets coolaste prylar.

Namn: Apple Watch Series 4
Produkttyp: Smartklocka
Tillverkare: Apple
Testad: September 2018, läs testet här
Pris: 44 mm: 5 190 kronor hos Netonnet. 40 mm: 4 790 kronor hos Netonnet.

Här hittar du alla årets coolaste prylar

Apple Watch Series 4 44mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 5189 kr.

Bästa pris just nu: 4888 kr