Sony har släppt ett antal riktigt bra tv-apparater under året, även lcd-modeller som vi hyllat. Men om du vill ha det bästa möjliga bildmässigft är det oled som gäller och här blev det en hård toppstrid om utmärkelsen mellan Sony, LG och Panasonic. Sonys AF9-tv gick dock ut som vinnare i toppstriden och det här är redaktionens favorit-tv om vi tänker bort prislappen.

Android i tv:n funkar oftast helt okej men med version 8 som i denna modell är gränssnittet tydligare och smidigare vilket vår tv-testare Anders Wollner gillar. Men det är framför allt den otroligt kompetenta bildprocessorn i den här tv:n som imponerar, bilder är exeptionellt bra och tv:n klarar uppskalning från 1080p med bravur.

Vi gillar designen på tv:n och här finns alla anslutningar du kan tänka dig, och en annan detalj skiljer Sony-tv:n mot konkurrenternas modeller: ljudet. Med dubbla inbyggda subwoofers på baksidan behöver du inte ha bråttom med att inhandla en separat ljudanläggning. Riktigt imponerande helt enkelt, och det här räcker sammantaget till bronsmedalj på årets lista över 2018 års coolaste prylar.

Namn: Sony Bravia KD-65AF9
Produkttyp: Oled-tv
Tillverkare: Sony
Testad: November 2018, läs testet här
Pris: Från 44 990 kronor hos Prisjakt.

Här hittar du alla årets coolaste prylar

Sony Bravia KD-65AF9 Pris vid test: 44990 kr.

Bästa pris just nu: 33990 kr