Svenska kunder som vill använda operatören Tre kan nu beställa abonnemang som helt skippar de fysiska sim-korten. E-sim (där ”e” står för embedded sim) kommer äntligen till svenska kunder, med start tisdagen den 4 december.

Istället för att sätta ett plastkort i mobilen för att aktivera abonnemangen, skannas helt enkelt en qr-kod som aktiverar det istället. I dagsläget kan Iphone XR, Iphone XS samt Iphone XS Max beställas med e-sim hos Tre.

Missa inte! Äntligen slipper vi plastkorten – allt du behöver veta om e-sim

Esim till Sverige
Foto: Tre

– Kundnyttan med e-sim är stor, för oss som företag ser vi också fördelar, säger Johan Johansson, vd för Tre. Till exempel skickar vi ut flera tusen fysiska sim-kort varje månad och vår kundservice får många sim-kortsrelaterade frågor. När vi under nästa år har en helt digital distribution kan vi effektivisera vår kundservice, sänka kostnader kopplade till sim-kort och bidra till att minska plast och metall i samhället.

Apples alla Iphone-modeller släppta 2018 har dels e-sim, dels en vanlig sim-kortplats för fysiska kort. Tre-kunder kan därmed använda flera abonnemang samtidigt, utan att byta ut sim-kortet. För e-simkortet kan flera nummer lagras samtidigt, så på utlandsresan kan ytterligare ett abonnemang eller datapaket köpas från internet direkt till mobilen, utan att behöva besöka en fysisk butik för att få tag på ett fysiskt kort.

Läs också! Så fungerar dubbla simkort i Iphone XS och Iphone XR

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8861 kr.

Bästa pris just nu: 6790 kr