Google hann först ut på svenska smarta högtalarmarknaden med sin Google Home, och sedan dess har allt fler konsumenter upptäckt bekvämligheten med en smart högtalare med inbyggd röstassistent. En intressant funktion är sättet en smart högtalare kan fungera som en hub för resten av ditt smarta hem.

Letar du efter fler prylar att fylla ditt smarta hem med? Här listar vi riktigt intressant teknik som kan styras med Google Home!

Prylar att styra med Google Home:

Smart belysnin

Smart belysning

När du väl börjar styra dina lampor med rösten finns det ingen återvändo – fysiska strömbrytare är helt enkelt ingenting vi vill se skymten av i vårt smarta hem. Från att Philips Hue i princip var ensam på marknaden för några år sedan finns det nu massor av andra smarta lampor från andra tillverkare i olika utföranden och prisklasser.

Philips Hue
Finns till exempel att köpa hos Webhallen, Netonnet, Kjell och Company, M.nu och Dustin.

Lifx
Finns till exempel att köpa hos Webhallen och CDON.

Ikea trådfri
Finns att köpa hos IKEA.


TP Link Smart plug

Smart strömbrytare

Med en smart strömbrytare finns oändliga möjligheter att styra även de osmarta prylarna i hemmet med rösten, från element och fläktar till ljusslingor och vattenkokare. En av de tillverkare var produkter är kompatibla med Google Home är TP-Link.

TP-link Smart Plug
Pris
: 289 kronor hos Netonnet.


Roborock

Dammsuga smart

M3 rekommenderar

Xiaomi är i Sverige mest känt för sina mobiltelefoner, men visste du att företaget även gör en rad av andra produkter för smarta hemmet? Deras robotdammsugare Roborock har blivit riktigt poppis och går även att koppla till din Google Home-högtalare. När vi testade Mi Roborock S5 uppskattade vi appen och uppsugningsförmågan. Läs hela testet här!

Xiaomi Mi Roborock
Pris: 4 099 kronor hos CDON.

Läs hela vårt test av smarta robotdammsugare här!


Chromecast

Chromecast

M3 rekommenderarTrodde du att Chromecast bara var till för att spegla mobil eller dator med tv:n? Kombinerad med Google Home kan du hitta på massor av roliga saker i hemmet med en Chromecast. Förutom att starta senaste avsnittet av serien du just nu sträckkollar på kan du även casta upp till exempel en livestream från din övervakningskamera.

Google har genom åren gett ut flera generationer av sin Chromecast. När vi testade den senaste tyckte vi om att den var enkel att använda och den rimliga prislappen. Läs hela testet här!

Chromecast (3:e generationen)
Pris: 399 kronor hos Kjell och Company.


Nest

Smart övervakningskamera

Nätverkskameror blir allt vanligare och är ett utomordentligt sätt att få full koll där du inte är. Nu är de såklart en fullt integrerad del i hemmet och med hjälp av en Google Home kan du såklart prata med dem. En av de Google Home-kompatibla ip-kamerorna på marknaden just nu är föga förvånande Googles Nest, som imponerade på oss med sina många smarta funktioner och design. Läs hela testet här!

Nest Cam IQ Indoor
Pris
: 3 528 kronor hos Proshop.


Danfoss

Danfoss radiator

Självklart finns det även smarta, uppkopplade termostater du numera kan styra med hjälp av din smarta högtalare. Företaget Danfoss termostat installeras på ditt element och låter dig sedan ställa in precis rätt temperatur med rösten.

Danfoss Z-wave-termostat
Pris
: 547 kronor hos Proshop.


Tado

Tado Smart AC & Heat Pump Control v.2

Med tanke på våra traumatiska minnen av sommarens hemska värmebölja kanske det är dags att investera smart luftkonditionering? Tados produkter går att installera med din redan befintliga air condition och fungerar med en uppsjö av olika tillverkare. Den här enheten är även kompatibla med diverse värmepumpar för årets svalare månader.

Tado Smart AC & Heat Pump Control (V2)
Pris
: Från 999 kronor hos Prisjakt.


Animus Heart

Hub med superkrafter

M3 rekommenderarHar du hittat en smart pryl du hemskt gärna vill kunna styra med din smarta högtalare, men som saknar Google Home-stöd? Det finns en lösning! Så kallade "hubbar" kopplar nämligen ihop dina smarta enheter i ett och samma gränssnitt. De här har bredare kompatibilitet, ofta pratar de massor av olika protokoll, för att du ska kunna styra hela smarta hemmet med en och samma ”hub”.

En av dessa som går att integrera med Google Home är Animus Heart. När vi testade Animus tyckte vi främst om hur lättanvänd och smidig lösningen var. Läs hela testet här!

Animus Heart
Pris: 1 699 kronor hos Kjell och Company.


IKEA rullgardiner

Uppkopplade rullgardiner

Nu har Ikea äntligen släppt sina smarta rullgardiner Fyrtur. Förutom medföljande fjärrkontroll och app går dessa att styra med Google Home. Så att du inte ens behöver lämna sängen på morgonen när du vill dra upp gardinerna! Läs vårt test av Ikeas smarta rullgardiner här.

Google Home Pris vid test: 1349 kr.

Bästa pris just nu: 690 kr