Har du någonsin kommit hem och märkt att dina Philips Hue-lampor dränker varje hörn av lägenheten i hundraprocentig ljusstyrka? Eller vaknat mitt i natten till en bländande ljusfest? Då kan du ha varit med om ett strömavbrott, som sedan fått dina uppkopplade lampor att slås på med full styrka så fort strömmen kommit tillbaka.

Det har inte spelat någon roll om de varit avstängda innan strömavbrottet. Vad värre är; samma problem har uppstått om du (fast mest troligt en gäst) tryckt på den fysiska strömbrytaren i stället för att använda Hue-fjärrkontrollen, rösten eller mobilappen för att stänga av lamporna.

Missa inte: Styr dina lampor med musik och spel – stor guide till Philips Hue

Problemet, som gäckat hjälpsamma blomvattnare, sjusovare och allmänt gästfria individer ser äntligen ut att ha fått en lösning. Den senaste versionen av Philips Hue-appen släpptes i dag med de bevingade orden "nu kan du själv välja vad som ska hända med dina lampor efter ett strömmen brutits."

Allt du behöver göra är att uppdatera IOS- eller Android-appen till senaste versionen, öppna den och gå in i Settings > Power on-behavior. Sedan kan du själv välja hur varje lampa ska bete sig efter ett strömavbrott.