Så här under årets kyligare månader har många mobiler, framför allt om de har några år på nacken, svårt att få batteriet att räcka under hela dagen. Ett externt batteri, eller powerbank som de ofta kallas, hjälper dig ladda mobilen (eller andra prylar för den delen) på språng. Här listar vi några alternativ som vi tycker är intressanta just nu.


Powerbank Vattentät

Powerbank för äventyraren

Behöver du en powerbank som potentiellt kommer ta sig ett dopp då och då? Självklart finns det vattentäta alternativ för det här ändamålet. Till exempel den här modellen med 10 050 mAh och inbyggd ficklampa samt kompass.

Vattentät powerbank med ficklampa 10050 mAh, Clas Ohlson
Kapacitet:
10 050 mAh
Pris: 399 kronor hos Clas Ohlson.


Låda powerbank

Powerbank med lönnfack

Den som någon gång har testat att ladda upp mobilen med en powerbank samtidigt som man är på språng har blivit bekant med den obekväma "mobil-i-handen-och-powerbank-i-armhålan"-posen. Om du är less på detta kanske denna modell är rätt för dig, som har ett inbyggt utrymme där du kan förvara mobilen under tiden den laddar. Den här kombinerade lådan och powerbanken har hela 24 000 mAh och kan ladda upp till tre enheter samtidigt.

Ihave Cov-Box Powerbank 24000 mAh – Röd
Kapacitet: 
24 000 mAh
Pris: 1 129 kronor hos Fyndiq.


Biolite powerbank

Ladda mobilen – och tänd en brasa!

Det här lilla campingköket ger inte bara värme, det ger el också! Biolite Campstove 2 drivs av kvistar och har ett avtagbart batteri som kan användas som powerbank. Med i paketet kommer även en tändare och läslampa. För den som vill går det även att köpa till en grill eller kaffekanna.

Biolite Campstove 2
Kapacitet:
2 600 mAh
Pris: 1 599 kronor hos Coolstuff.


Qi mophie trådlös powerbank

Trådlös qi-powerbank

För att ladda mobilen på smidigast möjliga sätt är det såklart trådlös laddning som gäller, för att du ska slippa hålla på och fippla med en trasslig sladd. Mophies Charge Stream Powerstation har en diskret design, 10 000 mAh och en led-lampa som visar hur mycket du har kvar att ladda för.

Mophie Charge Stream Powerstation Wireless XL 10000 mAh
Kapacitet:
10 000 mAh
Pris: 599 kronor hos Netonnet.


20 000 mah

Ladda tre prylar samtidigt

Om du tänker ta med dig powerbanken till exempel på långflygningen kan det vara värt att välja en powerbank med lite mer resurser för att kunna ladda fler prylar än bara mobilen. Den här powerbanken har 20 000 mAh, tre usb-portar och överspänning- samt överhettningsskydd. Dessutom kan du se hur mycket batteri din powerbank har kvar via en digital display.

Andersson Powerbank 20.000 PD/QC 3.0
Kapacitet:
20 000 mAh
Pris: 399 kronor hos Netonnet.


Campinglampa powerbank

Håll batteriet laddat och insekterna borta

Nog för att camping är ett tillfälle för oss att komma ut i friska luften och lägga ifrån oss mobilen ett tag, men hur kul är det egentligen att vara ute i skogen utan batteri? Den här kombinerade lampan och powerbanken fungerar även som myggdödare. Den optimala campingprylen med andra ord!

3-i-1 Campinglampa
Kapacitet: 
4000mAh
Pris: 499 kronor hos Coolstuff.


Solceller powerbank

Ladda med solenergi

Kommer du inte ha tillgång till eluttag eller vill du bara använda en förnybar energikälla? Numera finns det massor av powerbanks med inbyggda solceller som laddar med hjälp av solenergi. Även om vi inte har så många soltimmar att bistå på den här breddgraden den här tiden på året är det definitivt något att ta med på solsemestern!

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16,000mAh
Kapacitet:
16 000 mAh
Pris: 749 kronor hos Iphonebutiken.


Powerbank dynamo

Multiverktyg med dynamo

Om varken eluttag eller solenergi finns att få tag på finns det faktiskt powerbanks med dynamo! Den här kombinerade radion, ficklampan och powerbanken är varje preppers drömpryl.

Rubicson FM-radio med dynamo-laddning
Kapacitet: 
2000 mAh
Pris: 400 kronor hos Kjell och Company.


Powerbank

Håll mobilen laddad och händerna varma

Hösten är här och temperaturerna börjar sjunka. Nu slipper du gå omkring med kalla händer med denna kombinerade powerbank och handvärmare. Välj mellan tre olika värmelägen, från 40 till 60 grader.

Vagaborn handvärmare med powerbank
Kapacitet
: 5 000 mAh.
Pris: 299 kronor hos Coolstuff.