Samsung sticker ut ur mängden på den breda smartphone-marknaden med den udda Note-serien; väldiga bjässar med plats för ett massivt batteri, stor skärm och en fenomenal kamera, Dessutom har vi den ikoniska styluspennan: en liten specialbyggd penna som förvaras i mobilen och som används precis som en vanlig blyertspenna med skillnaden att du skriver på enheten snarare än på pappret. Vore inte en enhet med sådan funktionalitet ett utmärkt val för en student som tillbringar dagarna med att sitta på föreläsningar och febrilt anteckna det som föreläsaren babblar om bakom katedern?

Missa inte: Här kan du läsa M3:s test av Galaxy Note 9

I denna artikel kommer jag, ur en students perspektiv, undersöka och testa Samsung Galaxy Note 9. Jag kommer inte att grotta ner mig i en massa tekniska detaljer utan hålla mig på en användarnära nivå med fokus på hur jag upplever mobilen i min vardag. Jag kommer att undersöka i huvudsak tre frågor:

  • Hur fungerar Galaxy Note 9 i studentlivet (med inblick i allt från att anteckna på föreläsningar till att spela)?
  • Kan man ersätta datorn med Galaxy Note 9?
  • Är Galaxy Note 9 en bra investering för en student?

För att svara på dessa frågor kommer jag att göra en del djupdykningar i vissa funktioner som jag anser relevanta eller rent av kritiska för en student, bland annat Samsung Dex, och digital anteckningsföring. 

Om skribenten

Anton Källström studerar till civilingenjör i industriell ekonomi och går första året på Linköpings universitet. På fritiden sysslar han bland annat med orientering, fotografi, längdskidor och nördiga teknikprojekt. Annars gillar han att resa och i allmänhet utforska nya platser. Teknik är ett av hans större intressen där allt från flygplan till mikrochips fascinerar.

Anton
Anton Källström är student på Linköpings universitet.