Huawei släpper under måndagen sin nya mellanklassmobil Nova 4 med rätt imponerande specifikationer, skriver The Verge. Men framför allt lär den bli omtalad för vad som verkar bli nästa mobiltrend efter 2018 års alla möjliga och omöjliga flärpar – en skärm med ett hål rakt igenom, där selfie-kameran tar plats. Flärpen vidareutvecklad, liksom.

Man är dock tvåa på bollen med denna flärp 2.0. Först blev Samsung som med sin modell A8s – en mellanklassare som först visade vad en ”flärplös” mobil kan vara. Även nästa års stora Samsung-nyhet Galaxy S10 ryktas få en selfie-kamera som kikar fram genom ett hål i skärmen.

Läs mer! Samsung Galaxy A8s visar vad flärplöst kan vara

Huawei Nova 4
Foto: Huawei

Selfie-kameran är dock (enbart baserat på specifikationerna) inget att skämmas för, med sina 25 megapixlar. Hålet ser också ut att var lite mindre än det vi såg i Samsungs telefon. På baksidan hittar vi ett kamerasystem med tre objektiv och inte mindre än 48 megapixlar. Processorn i fråga är Huaweis egna Kirin 970.

I övrigt finns här en 6,4 tum stor skärm (2 310 x 1 080 pixlar), 8 GB arbetsminne och 128 GB lagring. En fingeravtrycksläsare finns på baksidan och inuti telefonen huserar ett 3 750 mAh stort batteri som snabbladdas upp med upp till 18 watt över usb-c. Telefonen lanseras först i Kina, men kan hitta till Europa så småningom. Priset i Kina landar på motsvarande ungefär 4 430 kronor.

Missa inte: Alla rykten och uppgifter om Galaxy S10