Ensam Hemma, eller Home Alone som den heter i originalet, är en av de klassiska julfilmerna. Filmen gjorde Macaulay Culkin till en av de största barnstjärnorna genom tiderna. Han har under åren efter i perioder velat fjärma sig från filmen, men nu verkar han ha blivit till freds med till förflutna: Han är nämligen tillbaka i precis samma roll.

Det gör han i en julreklam för Google Assistent som släpptes i går och har spritt sig som en löpeld på Facebook och andra sociala medier.

I filmen vaknar Kevin McCallister, nu vuxen, upp på julaftons morgon till ett tomt hus. När han sätter sig vid frukostbordet frågar han Google vad han har på schemat och får svaret: Du har huset för dig själv hela dagen. Han går då igenom precis samma rutin som han gjorde för 28 år sedan men med hjälp av Assistant.

Filmen slutar med scenen där Kevin lurar bort inbrottstjuvarna som har spejat på det stora huset genom att automatisera dans och musik bakom gardinerna. I den nya versionen är det med hjälp av en robotdammsugare och andra smarta hemprodukter som han har programmerat med Google Home. En kul detalj är att Michael Jordan har ersatts av Kevin Durant.