Röststyrning blir allt viktigare, och marknaden håller redan på att konsolideras. Apples Siri, Googles Assistant och Amazons Alexa är de i särklass största. Samsung har sitt eget Bixby och har inte velat hoppa på tåget för Alexa eller Assistant, men nu ser företaget ut att ha gett upp.

Enligt ett nytt rykte från Variety kommer Samsungs nya tv-apparater för 2019 ha Googles digitala assistent inbyggd, som ska fungera ungefär som det gör på konkurrenten LG:s tv-apparater. Du kommer därmed kunna styra själva tv:n, styra smarta hemprodukter, och ställa frågor som till en smart högtalare.

Samsungs Bixby har hamnat på efterkälken jämfört med konkurrenterna, både i fråga om funktioner och användning. Precis som Alexa finns den bara på ett fåtal språk, så att företaget väljer att inkludera Google Assistant blir även en god nyhet för användare i Sverige och de många andra länder där Bixby inte talar språket.

Samsung har valt att inte kommentera uppgifterna, men vi kommer med största sannolikhet veta om de stämmer redan efter nyår när företaget presenterar nyheter på CES-mässan i Las Vegas.