LG har presenterat nyheterna i årets nya tv-modeller som kommer att visas upp på CES-mässan i Las Vegas i helgen och under nästa vecka. LG:s nya modeller i oled-serierna Z9, W9, E9 och C9 har alla utrustats med andra generationen av företagets α9-processor med förbättrad maskininlärning.

Tv-apparaterna använder nya algoritmer för att förbättra bild- och ljudkvaliteten och automatiskt kalibrera bilden till ljusmiljön i rummet. Hdr med Dolby Vision blir också bättre genom automatisk justering för att matcha ljusnivån i rummet.

För de som inte bryr sig om hur ljudet i en film eller serie är tänkt att låta har de nya modellerna ai-styrd anpassning av ljudet för att till exempel göra röster tydligare. Toppmodellerna får även Dolby Atmos. Med hdmi 2.1-kontakter får samtliga oled-modeller stöd för 120 hertz uppdateringsfrekvens.

Förutom nya oled-modeller har LG även presenterat en ny toppmodell med lcd-panel. 8K SM99 är en 75-tumstv med 8k-upplösning som också använder den nya α9-processorn.

Årets modeller får förutom Google Assistant också stöd för röststyrning med Amazon Alexa i länder där den har stöd för språket.