Samsung har presenterat tre nya datorskärmar som ska visas upp på CES-mässan i Las Vegas.

Av dessa är Space Monitor klart intressantast. Här hamnar designen i första rummet och är ingen eftertanke. Skärmen är en minimalistisk fyrkantig, svart historia med extremt smal ram, men det unika är foten. Istället för en typisk trefot eller ett klumpigt stativ har den en inbyggd arm som kläms fast på baksidan av skrivbordet.

Dags för CES 2019: Här är trenderna att hålla koll på

Armen fungerar ungefär som många fristående armar med vesa-fäste, men följer skärmens enkla formspråk och är närmast försvinnande tunn. Med sin helt platta baksida och inbyggda kanaler för kabelhantering kan skärmen tryckas upp platt mot en vägg bakom skrivbordet, och står skrivbordet ute i rummet slipper du det vanliga kabeltrasslet.

Space Monitor kommer i 28 eller 32 tum med qhd- respektive 4k-upplösning. Priset i USA blir 500 dollar, vilket bör bli någonstans kring 5 000 kronor.

Utöver Space Monitor har Samsung även lanserat gamingskärmen CRG90, en 49-tums krökt skärm med quantum dot-teknik, 120 hertz uppdateringsfrekvens, 5120x1440 pixlars upplösning och hdr10-stöd.

Sist ut är UR59C, en 32-tumsskärm riktad mot proffsanvändare som Samsung påstår är den första krökta proffsskärmen. 4k-upplösning och 10-bitarsfärg hör till de få specifikationer som hittills har släppts.