Asus är inte den enda tillverkaren som kommit till CES i Las Vegas med en extrem gaminglaptop. Acer vill inte vara sämre och utmanar Rog Mothership GZ700 med sin Predator Triton 900.

Datorn visades upp som ett koncept på förra årets mässa men är nu en färdig produkt med specifikationer, lanseringsdatum och pris.

Det mest iögonfallande med Predator Triton 900 är skärmen, som inte bara har ett vanligt gångjärn mot själva datorkroppen utan sitter fäst så att skärmen kan svängas runt och konvertera datorn från laptop till platta eller till ett märkligt mellanting där skärmen är placerad så att den vätter ifrån användaren istället för mot. Acer kallar det display mode, eftersom du då enkelt kan visa något utan att snurra på hela datorn.

Under skalet sitter en åttonde generationens Core I7-processor från Intel med upp till sex kärnor, Nvidia Geforce RTX 2080, pci-expressbaserad ssd och upp till 32 gigabyte minne. Skärmen är på 17 tum med 4k-upplösning och ips-panel med g-sync och pekskärmsfunktion.

Predator Triton 900 släpps i mars till ett pris som är lika iögonfallande som designen: cirka 36 000 kronor ska Acer ha för kalaset.

Acer har även lanserat den betydligt mer överkomliga Predator Triton 500 som nöjer sig med en vanlig skärm med 1080p, men ändå kan fås med Geforce RTX 2080-grafik och liknande övriga komponenter. Priset ska börja på motsvarande 16 000 kronor men Acer har inte avslöjat vilka specifikationer det innebär.