HTC kommer att släppa sitt nya vr-headset Vive Cosmos den 3 oktober 2019. Till skillnad från tidigare headset kräver inte Cosmos några externa sensorer och använder fullt spårade rörelsekontroller.

Trådlös VR

Headsetets lcd-paneler har också uppgraderats för en kombinerad upplösning på 2 880 x 1 700 med 110 graders synfält och 90Hz uppdateringshastighet. Vr-headsetet kan användas trådlöst med en adapter som säljs separat.

Vive Cosmos kräver inga externa sensorer och har två avancerade rörelse-avkännande handkontroller. På företagets webbplats beskrivs headsetet som enkelt att komma igång med och designat för att vara så skönt att ha på sig att du kan spela i timmar. Själva vr-delen kan fällas upp som ett visir för att enklare växla mellan virtuella verkligheten och verkliga verkligheten.

Missa inte: Labo VR - Nyskapande vr i sanna Nintendo-anda 

Utöver det har Cosmos också en ny ergonomisk design för ökad komfort och möjligheten att vinkla upp glasögonen för en paus utan att hela headsetet behöver tas av.

Vr-headsetet blir det första att använda sig av nya Vive Reality System istället för Steamvr och är även gjort för att vara modulärt för framtida tillägg och ombyggnader.

Pris och lansering

Amerikanskt pris är satt till 699 dollar (cirka 6 800 kronor) och produkten kommer skickas ut i mitten av oktober till kunder i USA. Svenskt pris och tillgänglighet är för stunden okänd.