Doogee S90 är en ny mobil som kombinerar två osannolika sidor: Den är både en rejält tålig telefon som ska tåla tuffa tag och en modulär telefon med utbytbara komponenter. Den har lanserats via Kickstarter, till synes mest för att få mer uppmärksamhet och kunna ge rabatt för tidiga kunder. Målet sattes till blygsamma 85 000 kronor och har snabbt överträffats.

Telefonen är IP68-, IP69K och MIL-STD-810G-klassad vilket innebär rejält bra vattentäthet och stöttålig. Den har en 6,18 tum nära heltäckande skärm (med flärp), ett batteri på hela 5 050 milliamperetimmar och drivs av en Helio P60-processor med 6 gigabyte minne. Den inbyggda lagringen är på 128 gigabyte och den har en microsd-kortplats. Dubbla kameror på baksidan med ai-funktioner och en Sony-selfiekamera avrundar specifikationslistan. Operativsystemet vid start är Android 8.1.

På baksidan av telefonen sitter en speciell kontakt som gör att olika tillbehör kan monteras direkt i telefonen. Doogee har tagit fram en infraröd kamera för nattseende, ett extrabatteri, en walkie talkie och en handkontroll.

Priset för enbart telefonen är cirka 2 900 kronor medan Kickstartarkampanjen pågår. Med mörkerkamera, walkie-talkie och extrabatteri får du betala cirka 3 900 kronor och enstaka extramoduler kostar mellan 270 och 530 kronor.