En stor del av funktionaliteten kring musikströmningstjänsen Spotify är de olika verktygen som ska underlätta för användaren att upptäcka ny musik. Dagliga mixlistor och Discover Weekly är två exempel på detta, och urvalet i listorna grundar sig på genrer och artister du tidigare visat intresse för.

Men ibland blir det fel – artister eller låtar du inte alls uppskattar kan dyka upp och förstöra stämningen. Därför har användare länge tjatat på Spotify om möjligheten att kunna blockera oönskade artister i tjänsten, en funktion som snart ser ut att bli verklighet. Thurrott rapporterar att blockeringarna just nu testas i en kommande IOS-uppdatering av appen, och uppger att de kommer att spärra artister från att spelas upp från såväl spellistor som radiostationer och topplistor.

Samma nyhetskälla uppger även att Spotify tagit sig en rejäl funderare kring artistblockeringar redan 2017, vilket även tydliggörs i ett svar på tjänstens användarforum. Nu ser musikjätten alltså ut att ha tänkt om, men vi har inga uppgifter om exakt när blockeringsfunktionaliteten finns tillgänglig för allmänheten.