Tyska Vonmählen har lanserat kampanjer på Kickstarter och Indiegogo för att finansiera High Five, en multikabel som utlovar laddning av i stort sett vilken kombination av pryl och laddare som helst.

Kabeln har en finurlig design som gör att du kan ladda från vanlig usb-kontakt till usb-c, mikro-usb eller lightning eller från usb-c till mikro-usb eller lightning. Den enda kombinationen som inte ingår är alltså usb-c till usb-c. Kabeln kan fällas ihop och fästas magnetiskt i en nyckelring när du inte använder den.

På papperet ser det ut som en dröm och något många gärna skulle ha i fickan för nödsituationer när en mobil eller annat måste laddas, men ett par frågetecken finns det:

För det första är företaget bakom otestat, och crowdfunding-kampanjer ger inga garantier att du faktiskt kommer få någon produkt. I skrivande stund har dock projektet dragit in dubbelt så mycket finansiella medel som det bad om. Kabeln ser också ut att sakna mfi-certifiering från Apple, så det är oklart hur väl den fungerar med Iphone och andra Apple-prylar. Företaget själva skriver dock i kommentarssektionen att det inte ska vara några problem att ladda exempelvis en Iphone XR. Sannolikheten att Apple någonsin kommer certifiera en produkt som kombinerar lightning och mikro-usb i samma kontakt får nog sägas vara liten.