Om bara ett par veckor är det dags för årets största mobilhändelse: MWC-mässan i Barcelona. Efter vad som kändes som ett ganska ljummet smartphone-år 2018 åker M3 ändå till Katalonien med gott mod. 5g kommer sannolikt att dominera mässgolvet – men vi väntar oss också flera nyheten på området vikbara telefoner.

Mer om 5g: Vanligaste frågorna om 5g

En tillverkare som ser ut att leverera på båda punkterna är Huawei. Företaget har nu gått ut med en inbjudan till sin presskonferens som hålls i anslutning till mässan, närmare bestämt den kl 14.00 den 24 februari. Rubriken "Connecting the future" känns svår att tolka på något annat sätt än att det handlar om 5g-teknik, och orden ramas in av en vikbar enhet som ser väldigt mycket ut som en mobiltelefon.

Läs också: Är det här Galaxy F? Vikbar Samsung-mobil skymtas i video

Även om 5g är långt ifrån konsumentmoget vet vi nu alltså att de flesta större mobiltillverkare jobbar med smartphones som stödjer tekniken. Även vikbara enheter väntas komma starkt 2019, med bland annat en långt gången satsning från Samsung. På CES-mässan i januari spanade vi in en vikbar telefon – Flexpai – som trots en hel del tekniska skavanker kändes riktigt häftig att bara hålla i och vika på mitten.

Lista: Här är vikbara telefonerna som kommer 2019