Youtube Kids har funnits i USA sedan sedan februari 2015, och nu kommer den kostnadsfria videotjänsten –som riktar sig till barn under 13 år – även till Sverige. Youtube ska ha knutit avtal både med danska Lego och med finska Rovio, den senare är skaparen till succén Angry Birds. Svenska Ruta Ett som skapat tv-serien Stadens hjältar finns även med på listan.

– Varje gång vi lanserar Youtube Kids på en ny marknad vill vi vara säkra på att vi har en produkt som är lokalt relevant. Det tog oss lite tid att utforma de rätta partnerskapen med innehållskapare, säger Gregory Dray, chef för Youtube Kids i Europa till Di Digital.

Reklam visas på tjänsten, men detta ska vara begränsat till högst en gång per kvart och bara med vissa godkända annonsköpare. Flera gånger tidigare har dock tjänstens blockeringar av olämpligt material fallerat.

Läs också! Bisarra videoklipp riktar sig mot barn: Så ska Youtube sätta stopp för eländet

I Sverige är Youtube en omåttligt populär videotjänst. 87 procent av alla internetanvändare i vårt land besöker tjänsten åtminstone då och då, visar undersökningen Svenskarna och internet. 

Ladda ned Youtube Kids

För Android
För IOS