Senaste uppdateringen (2019-02-14):

G8 får LG:s Crystal Sound-teknik

LG räds inte att avslöja nyheter om sin kommande G8 innan lanseringen. Företaget har redan föregått en del rykten och avslöjat att telefonen kommer få en 3D-frontkamera för ansiktsigenkänning. Nu berättar LG om en annan nyhet: en vibrerande oled-skärm.

Med LG:s teknik Crystal Sound Oled (cso) hjälper skärmen till att skapa en bättre ljudbild. I botten av telefonen finns en högtalare som ansvarar för bastonerna. En tvåkanaligt stereoljud skapas sedan med hjälp av bottenhögtalaren samt den övre delen av skärmen. Ljudet är utvecklat tillsammans med Meridian.

Förutom en vibrerande skärm leveras bättre ljud genom bland annat en hi-fi quad dac som känns inge från tidigare LG-modeller, och genom att telefonen använder internt, fysiskt utrymme i telefonen för att ge bättre bas.

Mer om LG G8 får vi veta på kommande Mobile World Congress i Barcelona i slutet av månaden.


Stor bildläcka lämnar inget åt fantasin

Bilderna publicerades först av Evan Bliss på Twitter, och lämnar inte mycket kvar åt fantasin för LG:s nya telefon i G-serien. LG har redan bekräftat ett en telefon med namnet LG G8 kommer visas på Mobile World Congress i Barcelona i slutet av månaden.

På bilderna, som visar i stort sett varje lilla hörn av telefonen, ser vi att LG skippar hål i skärmen-trenden och väljer en flärp där frontkamera och en 3d-kamera för ansiktsigenkänning tros sitta. På bilderna ser vi även klart och tydligt ett hörlursuttag.

Läs också! Läckt bild visar Galaxy S10 i ny färg – och med hörlursuttag


Tidigare (2019-02-07):

Frontkameran i LG G8 Thinq ser ut att kunna bli något alldeles extra, och dessutom utmana Apples Face ID på allvar. LG har under onsdagskvällen bekräftat att G8 kommer utrustas med en så kallad Time of flight 3d-kamerasensor signerad företaget Infineon.

Istället för att projicera en mängd ljusprickar på ett objekt (exempelvis ett ansikte) och sedan räkna ut avståndet från dessa ska Time of flight-sensorn fånga IR-ljus som studsas på ett objekt. Det är en teknik som LG hoppas ska ge både mer exakta resultat och dra mindre ström än den teknik som Apple använder i Face ID, och som Microsoft använt i sin Kinect.

Missa inte! Uppgifter: LG visar G8 och V50 på MWC – med geststyrning och 5G

Fler nyheter i LG G8 än bara frontkameran lär vi få se på kommande MWC-mässa.

Senaste uppdateringen: 2019-02-13: