Tio tips för att överleva första timmen i Apex Legends

Apex Legends har bara funnits i några dagar, och vi är långt ifrån några proffs. Däremot finns det drivor av användbara tips som är värda att dela med sig av för den som inte vill dö som förste person i varje stridsrunda. Här är tio av de mest grundläggande:

1. Spar på ammunitionen: Magasin till de olika vapnen är faktiskt tämligen sällsynta, och tar slut snabbt om du sprayar iväg sjok av kulor i taget. Skjut bara när du verkligen måste.

2. Pinga allt: Dina lagkamrater kommer att älska dig om du markerar fiender, tipsar om viktiga föremål eller föreslår att ni tar er till platser med lovande plundringsmöjligheter.

3. Använd ballongerna: Runt om på spelplanen finns ett antal röda ballonger som svävar i luften. Dessa är knutna till rep, som du kan klättra upp för och sedan kasta dig ut i luften för att aktivera en jet-pack som låter dig färdas långa distanser på ett snabbare och säkrare sätt.

Apex Legends Lifeline
Lifeline, en av de viktigaste karaktärerna i Apex Legends.

4. Prova flera karaktärer: Att specialisera sig på en enda Legend kan sätta dig i knipa om någon annan väljer att spela som denne innan du får chansen. Försök att lära dig åtminstone tre stycken – gärna Lifeline som är en av de viktigaste att ha med i laget.

5. Håll ryggsäcken städad: Det är lätt att du börjar plocka på dig allt som ligger på marken, men det kan skapa problem senare när du behöver rensa för att lägga vantarna på något du verkligen behöver. Två vapen, ett par energisköldar, hälsopaket och rustning är allt du behöver kånka runt på.

6. Kolla färgen: I Apex Legends syns små siffror över en fiendekaraktär när du träffar med ett skott. Förutom att de visar hur mycket skada du gör kan även färgen på siffrorna avslöja hur kraftfull rustning din motståndare har på sig. Samma färgschema som för vapen och föremål gäller!

7. Ge inte upp när du "dör": Oavsett om du fortfarande lever efter att ha fallit ned på marken eller ej finns det osedvanligt goda chanser att en lagkamrat antingen hjälper dig upp på fötter direkt, eller tar din holotag för senare återupplivning. Stanna kvar i matchen, lär dig ett och annat och håll tummarna för polaren.

Apex Legends karta
Se till att du eller någon av dina lagkamrater har bra koll på kartan i Apex Legends och var ni ska hoppa.

8. Avsäg dig ansvaret: Att välja var och när ni hoppar från flygplanet är ett kritiskt moment. Inte tillräckligt bekant med kartan? Om du skulle utses till "dropmaster" kan du delegera den biten till någon annan genom att hålla inne en knapp. Det gör vi hela tiden!

9. Glid överallt: Vi kan inte räkna hur många gånger vi klarat livhanken genom att expressglida bort från stridens hetta. Det går mycket snabbare än att springa – och du kan rentav skjuta samtidigt.

10. Var trevlig: Vi har än så länge inte träffat på ett enda rötägg i våra eskapader. Det är otroligt viktigt att spelarcommunityt inte utvecklas till en scen för otrevligheter som skrämmer bort ovana spelare. Bidra till det här, skaffa nya bekantskaper och bli bättre tillsammans.