Redan på förra årets Google I/O-konferens visade Google en ny version av Maps som använder mobilens kamera och gps för att med pilar visa på kartan var vi ska gå. Redan nu testas funktionen av ett fåtal användare. Journalisten David Pierce på The Wall Street Journal fick även möjlighet att prova funktionen nyligen.

Där beskrivs hur funktionen fungerar: Mobilen hämtar vår position med hjälp av telefonens gps och jämför sedan med Gatuvy (Street View) för att lite närmare bestämma vår exakta position. När positionen är bestämd visas stora pilar i den riktning vi ska gå direkt på skärmen, ovanför det kameran ser.

”Det är som att Maps har ritat mina väganvisningar direkt på den riktiga världen, fast ingen annan kan se dem”, skriver David Pierce.

Google Maps i sin ar-version lär knappast stanna på mobilen, utan blir än mer relevant och intressant i augmented reality-glasögon, som många av de stora teknikjättarna uppges jobba på. Google Maps-AR ska rullas ut till några så kallade Local Guides snart, men nå allmänheten först när Google är helt nöjda med funktionen.