Varje gång du slår på datorn sjunker belysningen i staden där du bor. Din mus och tangentbord är ergonomiska underverk formgjuta för dina händer. Du är ett med datorn. Du är redo att börja spela. Du sätter dig ned på din pinnstol och greppar musen med höger hand.

Pinnstol? Vafalls! Det går inte! Du kan inte vara universums okrönta zerg-härskare eller en kingpin i GTA när du sitter på något som går att plocka ihop på en skogspromenad. Du måste ha komfort. Häng med när M3 rivstartar vintern 2022 med att kolla in gamingstolar för insnöade dagar.


Djävulskt skön

Gamingstolar

Diablo X-One 2.0 gamingstol är inte bara sjukt cool utan dessutom ergonomiskt designad. Enkel att ställa in, går att fälla tillbaka tillräckligt långt bakåt (hela140°) så att du kan testa din fulkodade ryggsimsimulator utan större problem. Om du föredrar att sitta upprätt och spela går det också bra. Du har vårt godkännande.

Pris: 2 550 kronor hos Amazon Sverige.


Autofull har din rygg

Gamingstol

Om du ser en yngling vars rygg har samma hållning som en blöt ostbåge, då tittar du säkerligen på en inbiten gejmer. Stolen Autofull påstår att den kan råda bot på detta. Förutom att den ser ut att vara färglagd av en kaviarpåtänd bazaar-ägare har den stöd för både ländrygg och armbågar, så att du kan sitta i timmar och spela.

Eller varför inte beställa ett gäng till kontoret? Om det är bra nog för gejmers är det bra nog åt kontorsslavar.

Pris: Kostar 2 550 kronor hos Amazon Sverige


Call of sitting down

Gamingstol

Vad får du om du parar simplicitet med en smula genialitet? Jo, den här stolen. Den är tillverkad i stadig skumplast och kan gungas fram och tillbaka om det krävs. Den kräver ingen större plats och är perfekt om du lirar konsolspel med tv:n lågt placerad.

När vår chefredaktör Micke såg den hävdade han att det var hans idé från början och att han skrev koden till Call of Duty på en Commodore 64. Vi är skeptiska. Men gillar stolen!

Pris: Kostar 1 930 kronor hos Amazon Sverige


Släpp loss din inre Max Verstappen

Gamingstol

Nu snackar vi! I alla fall om bilspel är din grej. Playseat Evolution Pro är den officiella simracingsätet för Red Bull Racing Esports-team. Stolen har ventilerande meshdesign, vilket låter dig spela i timmar utan obehagligt klibb i dina nedre regioner. Den går även att vika ihop när du inte spelar. Men vem vill sluta spela när man har en sådan här rackare framför tv:n?

Pris: 3 990 kronor hos Dustin


Skrattretande billig

Play haha

Hemmakontoret eller spelgrottan, "Play haha" kvalar in i de flesta miljöer där en bekväm stol med perfekt stöd är att föredra. Stabil, hög lastkapacitet och lutningsfunktion för att du ska kunna luta dig tillbaka och bara njuta av spelupplevelsen.

Pris: Kostar 1 199 kronor hos Amazon Sverige


För den som gillar avdrag

Avdragsgill

Den här stolen kan även passera som kontorsstol. ”Aha!” tänker den egna företagaren, ”den tar vi på firman!”. Medan polisen för bort ovan nämnda ekobrottsling kan vi berätta att Arozzi Torretta är ett högkvalitativt stycke stol med tygklädsel som andas och håller dig sval under de mest stressfulla stunder när du spelar Tetris. Stolen går att justera i höjd- och tilt-led. Går att få i blått, rött, svart och grått.

Pris: Kostar 2 995 kronor hos MediaMarkt.Vi gillar namnet

Coolt namn!

Tänk att få arbeta på ett företag som döper sin gamingstol till Sharkoon Skiller SGS4. Går alla klädda i militärkläder och tränar självförsvar mot frukt dagligen? Joråsåatt… Du behöver inte bara köpa något för utseendets eller ergonomins skull, du kan lika väl köpa något för att namnet är coolt.

Pris: Kostar 3 182 kronor hos Amazon Sverige.


Hoppfällbar

Något för stranden?

Vi är något skeptiska inför en hopfällbar gamingstol, men ibland finns det inga alternativ. Playseat Challenge är en historia som har en rätt smart funktion för att fästa en ratt på stolen. Om bilspel är ditt gift då är den här stolen din dödsdom. När du inte spelar kan du ju alltid ta med den till stranden.

Pris: Kostar 2 190 kronor hos Dustin.


Episk

Epic

Noblechairs Epic serie är en stol i hög kvalitet. Här finns såväl stål som aluminium att staga upp din ostbåge-stinna kropp. Klädseln är konstläder med detaljer i fejkad mocka (vi gillar fejkat skinn). Sitt och ryggstöd, som aldrig kommer att se dagens ljus på grund av ditt spelande, är brandat med Nuka Cola. Kan det finnas en bättre stol att spela Fallout i? Nä, det trodde inte vi heller.

Pris: 6 416 kronor hos Amazon Sverige


Den heliga stolen

Även för påvar

Den katolska kyrkans überpräst, påven, skulle nog glatt byta ut den heliga stolen mot en mer ohelig sådan, fast bättre för gaming. Kort sagt, hade påven varit en gamer hade han suttit i Dxracer:s Racing Pro-serie. Dxracer har stöd för nacke och ländrygg – något som kan behövas efter timmar av spelande. Sa vi att den är snygg? Den är snygg som attan.

Pris: Från 4 300 kronor via Prisjakt.