Varje gång du slår på datorn sjunker belysningen i staden där du bor. Din mus och tangentbord är ergonomiska underverk formgjuta för dina händer. Du är ett med datorn. Du är redo att börja spela. Du sätter dig ned på din pinnstol och greppar musen med höger hand.

Pinnstol? Vafalls! Det går inte! Du kan inte vara universums okrönta zerg-härskare eller en kingpin i GTA när du sitter på något som går att plocka ihop på en skogspromenad. Du måste ha komfort. Häng med när M3 kollar in gamingstolar!

Stabil utan krusiduller

Arozzis vita gamingstol med extra högt ryggstöd är en bra stol att börja med. Den har även en programmerbar tiltfunktion.

Gör vad den ska

Sett ur ett estetisk perspektiv har vi ingenting att gnälla på.

PrisFrån 3 187 kronor hos Prisjakt.

Hoppfällbar

Vi är något skeptiska inför en hopfällbar gamingstol, men ibland finns det inga alternativ. Playseat Challenge Playstation Edition är en blå historia som har en rätt smart funktion för att fästa en ratt på stolen.

Något för stranden?

Om bilspel är ditt gift då är den här stolen din dödsdom. När du inte spelar kan du ju alltid ta med den till stranden.

Pris: 2 190 kronor hos Dustin.


Episk

Noblechairs Epic serie är en stol i hög kvalitet. Här finns såväl stål som aluminium att staga upp din ostbåge-stinna kropp. Klädseln är konstläder med lite detaljer i fejkad mocka (vi gillar fejkat skinn).

Episkt nobel

Sitt och ryggstöd, som aldrig kommer att se dagens ljus på grund av ditt spelande, har diamantformat mönster broderat som dessutom bidrar till luftning.

Pris: 3 490 kronor hos CDON.


Den heliga stolen

Den katolska kyrkans überpräst, påven, skulle nog glatt byta ut den heliga stolen mot en mer ohelig sådan, fast bättre för gaming.

Även för påvar

Kort sagt, hade påven varit en gamer hade han suttit i Dxracer:s Racing Pro-serie. Dxracer har stöd för nacke och ländrygg – något som kan behövas efter timmar av spelande.

Sa vi att den är snygg?
Den är snygg som attan.

Pris: 3 290 kronor hos Prisjakt.


Nästa nivå

Nu börjar det likna grejer! Här är en racingstol som ser ut att vara kapabel att själv delta i ett lopp. Bara att sätta hjul och motor på den! Och har den ett passande namn, eller har den ett passande namn? Next Level Racing F1GT Simulator Cockpit.

Nästa nivå

Cockpiten går att justera så det passar både formel 1 och GT Racing.

Pris: 4 995 kronor på Elgiganten.


För den som gillar avdrag

Den här stolen kan även passera som kontorsstol. ”Aha!” tänker den egna företagaren, ”den tar vi på firman!”. Medan polisen för bort ovan nämnda ekobrottsling kan vi berätta att Arozzi Torretta är ett högkvalitativt stycke stol med tygklädsel som andas och håller dig sval under de mest stressfulla stunder när du spelar Tetris.

Avdragsgill

Stolen går att justera i höjd- och tilt-led Går att få i blått, rött, svart och grått.

Pris: Från 1 997 kronor på Prisjakt.


Vi gillar namnet

Tänk att få arbeta på ett företag som döper sin gamingstol till Sharkoon Skiller SGS4. Går alla klädda i militärkläder och tränar självförsvar mot frukt dagligen?

Coolt namn!

Joråsåatt… Du behöver inte bara köpa något för utseendets eller ergonomins skull, du kan lika väl köpa något för att namnet är coolt.

Pris: 3 916 kronor hos Proshop.


Mefistofeliskt skön

Diablo X-One gamingstol är inte bara sjukt cool utan dessutom ergonomiskt designad. Enkel att ställa in, går att fälla tillbaka tillräckligt mycket så att du kan testa din fulkodade ryggsimsimulator utan större problem.

Diablo bjussar på sköna spelstunder

Om du föredrar att sitta upprätt och spela går det också bra. Du har vårt godkännande.

Pris: Från 3 870 kronor hos Prisjakt.