Humble Bundle är inte riktigt som andra sidor som säljer spel. Det är ingen distributionsplattform som Steam, Epic Games Store, Uplay, Origins eller GOG. Spelen säljs som nycklar som köparen löser in på Steam. Det som utmärker Humble Bundle är ett antal speciella tjänster, som möjligheten att prenumerera på spel, sätta sina egna priser och skänka pengar till välgörande ändamål.

Betala vad du vill

Humble Bundle har en butikssida och har olika reor på regelbunden basis. Som extra krydda säljer de även tidsbegränsade paket, med olika teman. Varje paket har ett antal olika prisnivåer och beroende på vilken prisnivå du lägger dig får du olika många spel i paketet. Första nivån kan till exempel handla om en ynka dollar (Eller mer, om du känner dig generös. Överskottet går till välgörenhet).

För att få spelen på nästa nivå kanske det kostar runt sex dollar, och vill du ha toppnivån får du slanta upp tolv dollar (eller mer. Återigen, det är du som bestämmer). Shoppar du det dyraste paketet ingår även spelen från de lägre prisnivåerna.

Humble Bundle
Paket. Utöver spel finns det normalt många olika sorters paket att välja mellan.

Det är för övrigt inte bara spelpaket som säljs på det här sättet. Normalt finns ett antal olika paketerbjudanden uppe samtidigt och utöver spel kan det vara paket innehållande allt från programvaror till serietidningar. I samband med att den här artikeln skrevs gick det bland annat att fynda paket med mjukvaror för programmering, e-böcker om sakernas internet och digitala serietidningsutgåvor av Spawn.

Humble Bundle
. När du handlar på hemsidan samlar du bonusar som du kan välja att använda på antingen nästa spelköp eller för att skänka bort till välgörenhet.

Bli prenumerant

En annan utmärkande tjänst är Humble Monthly, där du skaffar en prenumeration på spel. Du kan inte bestämma vilka titlar du får i varje paket men det brukar vara en mix av både större titlar och smalare indiespel. I februari har prenumeranter bland annat kunnat lägga vantarna på The Divison, Yakuza Zero och Sniper Elite 3. Spelen du får varje månad förblir dina även efter att du avslutat prenumerationen.

Så länge du har en aktiv prenumeration har du även tillgång till Humble Trove, som är en katalog med både drm-fria titlar och indiespel som är exklusivt utvecklade för Humble Bundle. Som prenumerant bidrar du indirekt till finansiering av utvecklingen av nya spel. Varje månad släpps ett nytt sådant, ett så kallat Humble Original, som blir tillgängligt i Humble Trove-katalogen.

För att göra det ytterligare lite mer förmånligt får prenumeranten tio procent rabatt på spel de köper på den vanliga butikssidan. Det går att köpa en prenumeration som gäller upp till tolv månader. Enligt uråldrig prenumerationskutym blir det billigare desto längre prenumeration du tecknar. Du kan påbörja en prenumeration hos Humble Bundle här!