Samsung kunde inte släppa sitt nya och viktiga flaggskepp utan att också beröra en av 2019 års stora mobiltrender, 5G. S10 5G är en maxutrustad variant av Galaxy S10 plus där Samsung verkligen inte hållit igen.

Skärmen har i 5G-versionen växt till hela 6,7 tum, vilket kan jämföras med 6,4 tum i Galaxy S10 Plus. Pixeltätheten är dock lägre än även S10e, men högre än S10 plus: 505 ppi.

Läs även: Så bra är Samsung Galaxy S10 och S10 Plus

Dock finns bara en simkortplats, det finns ingen extra minneskortplats och mängden arbetsminne uppges till ”bara” 8 GB, mot 12 GB i den mest maxade S10 plus-varianten.

Samsung Galaxy S10 5G
En bredare uppsättning kameror på 5G-modellen.

På baksidan hittar vi hela fyra kameror, där det fjärde tillskottet är en djupavkännande 3d-kamera. På framsidan finns två kameror, men den andra är även här en 3d-kamera. Batteriet har växt till 4 500 mAh. Denna modell har också utrustats med super fast charging, som av namnet att döma är ännu lite snabbare än S10:s vanliga snabbladdning.

Det här är med andra ord en mobil inte bara för den som vill vara redo för 5G, utan som vill ha den mest maxade S10 som går att få tag på. På tal om 5G anges maximala nedladdningshastigheter till 2 gpbs och uppladdning till 150 mbps, men det hänger såklart på att det finns tillgång till just 5G.

S10 5G blir inte aktuell för den nordiska marknaden, i alla fall inte på ett tag. Samsung låter meddela att lanseringen i Norden helt enkelt beror på när nätet finns på plats.