Den kinesiska mobiltillverkaren ska lansera telefonen i ett samarbete med operatören Elisa, som redan har ett kommersiellt 5g-nätverk på plats i flera finska städer. Oneplus samarbetar sedan tidigare med brittiska EE för att lansera en 5g-telefon i Storbritannien.

Vilken telefon som kommer använda 5g-tekniken är oklart, men Oneplus ämnar visa upp en 5g-prototyp som kör Qualcomms Snapdragon 855 på det annalkande MWC-mässan i Barcelona.

Missa inte! Galaxy S10 5G: Maxad mobil redo för 5g – men inte i Sverige

Några av fördelarna som ofta nämns med 5g är högre hastigheter och lägre fördröjning, vilket kan skapa nya möjligheter för vad vi kan göra med en vanlig smart mobil.

– Människor överallt kan dra nytta av 5g-tekniken i allt från gaming och mixed reality till inom vårdsektorn. Vi har jobbat hårt för att ta ledningen i 5g-utvecklingen genom att tillsammans med partners som Elisa skapa något särskilt”, säger Pete Lau, vd och grundare av Oneplus i ett pressmeddelande.

När Oneplus 5g-telefon kan komma till Sverige nämns inte, men det lär i vanlig ordning hänga samman med 5g-nätets utbyggnad i landet.

OnePlus 6T (8GB RAM) 128GB Pris vid test: 6280 kr.

Bästa pris just nu: 5890 kr