Det kommer inte bara flaggskeppstelefoner à la Nokia 9 Pureview från HMD:s varumärke Nokia. Här är Nokia 210, en telefon som kanske inte riktigt är samma nostalgiska blinkning som företagets tidigare ”dumtelefon” Nokia 3310, men visst påminner den om något från början av 2000-talet snarare än slutet av 2010-talet.

Nokia 210 är trots allt både uppkopplad och smart, ur vissa högst begränsade aspekter i alla fall. Med knappsatsen och den 2,4 tum stora skärmen kan vi både spela en handfull spel (inklusive Snake, såklart), surfa på webben med medföljande webbläsare Opera Mini och ta bilder med kameran för att lägga upp på Facebook. Operativsystemet är Nokia Series 30 plus.

Läs också! Nokia lanserar Pureview 9: Kameramonster med unik hdr-teknik

Andra specifikationer som låter som hämtade från en annan tid: Vikten är blott 82 gram och standbytiden 20 dagar. Vi bör alltså klara oss åtminstone någon vecka utan laddning. En inbyggd fm-radio och ficklampa finns, liksom ett 3,5 mm hörlursjack.

Nokia 210 kommer i tre färger och ska få ett pris på runt 35 dollar, vilket direkt översatt till svenska kronor och innan skatt blir drygt 300 kronor.

Missa inte! Mate X: Huawei släpper vikbar 5G-telefon