Möjligheten att skicka gratis textmeddelanden via Imessage gör att många användare håller fast vid Iphone. Men det går faktiskt att byta till en Androidmobil och ändå använda sig av Apples tjänst.

Lösningen heter Airmessage, en gratis app som du kan ladda ner från Google Play om du kör Android 6.0 eller senare. Det bör påpekas att du dessutom måste ha tillgång till en Mac som kör Yosemite (10.10) eller senare.

För att få det hela att fungera behöver du ladda ner och installera Airmessage server for macOS. Därefter behöver du tillåta AirMesage att komma åt data från Meddelanden genom att bege dig till Systeminställningar -> Säkerhet och integritet -> Integritet -> Full skivtillgång och sedan trycka på plustecknet för att lägga till programmet.

Nästa steg är att öppna Airmessage server på din Mac och välja ett nytt lösenord.

Därefter behöver du konfigurera din router för ”port forwarding”. Exakt hur det går till beror på vilken modell du har, men grundläggande instruktioner finns tillgängliga i installationsguiden på webbsidan för Airmessage. Du kan dessutom ta en titt på nedanstående Youtube-klipp om du är osäker:

Det sista steget är att öppna Airmessage på Android-mobilen, ange adressen till servern och skriva in lösenordet. Sedan är det bara att skicka och ta emot textmeddelanden som vanligt.

Eftersom meddelanden via Imessage är krypterade behöver du inte oroa dig för att utvecklarna bakom Airmessage ska kunna ta del av dina meddelanden.