Senaste uppdateringen (2019-04-23):

Oneplus 7 lanseras 14 maj

Nu vet vi när nästa Oneplus-telefoner lanseras. Precis som ryktena skvallrade om är datumet satt till klockan 17.00 den 14 maj, vilket betyder att vi inte ens behöver vänta en månad på Oneplus 7-serien. 

Oneplus 7

Go Beyond Speed blir den obligatoriska lanseringsfrasen denna gång, och företaget säljer, likt tidigare, biljetter för den som vill närvara fysiskt på evenemanget i London. Oneplus 7 får också separata presentationer i New York och Bangalore, Indien vid samma tid, och i Peking, Kina visas telefonen upp den 16 maj.

Oneplus 7-lanseringen kommer att sändas live på företagets sajt, men också via Facebook, Twitter och Youtube. För de hetaste ryktena om de kommande telefonerna – se längre ned i artikeln!


Uppdatering (2019-04-23):

Två modeller, ny häftig skärm och 5g

Oneplus vd Pete Lau har bekräftat för The Verge att Oneplus 7 kommer släppas i två olika modeller, en vanlig flaggskeppsmodell och en ”superflaggskeppsmodell” kallad Oneplus 7 Pro.

Pro-modellen utmärker sig på två sätt. Dels har den stöd för 5g, och dels är skärmen kraftigt förbättrad. ”Du måste se den för att fatta”, säger Pete Lau till The Verge. Företaget lägger tre gånger så mycket som andra modeller på panelen till skärmen, och den ska vara ”snabb och jämn”. Rykten har talat om 90 hertz uppdateringsfrekvens, men Pete Lau går inte in på tekniska detaljer.

Båda modellerna kommer vara dyrare än Oneplus 6T och Oneplus 7 Pro lär hamna i närheten av andra tillverkares toppmodeller som Galaxy S10 och Iphone XS.


Tidigare:

Hetaste ryktena om Oneplus 7

Våren har redan bjudit på storheter som Huawei P30 och Samsung Galaxy S10, men innan det är dags för sommarlov väntas även Oneplus släppa nya Android-flaggskepp. Den kinesiska tillverkaren har fått ordentlig luft under vingarna med sin kombination av prispress och höga prestanda – även om Xiaomi gått hårt fram på slutet med sin bisarrt billiga Mi 9-mobil.

Läs också: Årets bästa mobiler – stort test av de hetaste modellerna

Hur ska Oneplus stå sig i konkurrensen? Det lär vi få reda på i maj, då Oneplus 7 med stor sannolikhet ser dagens ljus. Snacket och spekulationerna är igång sedan länge, så det är verkligen på tiden att sålla lite i ryktesdjungeln och komma fram med lite förväntningar på Oneplus nästa flaggskeppsmobil. 

En, två eller tre Oneplus 7-modeller 14 maj?

Den unge Twitter-läckaren Ishan Agarwal är säker på sin sak: Oneplus 7 lanseras globalt den 14 maj. Och det finns ingen anledning att inte tro att lanseringen skulle äga rum där i krokarna – Oneplus 6 lanserades nämligen 16 maj. 

Mer intressant är att han refererar till Oneplus 7 som en "serie". Tittar vi bakåt i tiden har Oneplus-lurarna släppts ensamma, med ett halvårs mellanrum, och då med en T-variant av det senaste vårlanserade flaggskeppet på hösten. Vi vet sedan tidigare att Oneplus jobbar på att få ut en 5g-mobil till marknader som Storbritannien och Finland (!). Agarwals Twitter-uppdatering indikerar att vi även får se Oneplus 7 Pro, men huruvida detta är den omsusade 5g-varianten eller inte är oklart.

En möjlig vår-uppställning från Oneplus är alltså Oneplus 7, 7 Pro och 7 Pro 5G – eller bara 7 5G. Det skulle i sådant fall vara en rejäl omkastning i tillverkarens inrutade lanseringsschema, men det ligger avgjort i tiden att mobilaktörerna satsar hårt på att bredda flaggskeppsfloran.

Kan få pop-up-kamera – men ingen trådlös laddning

Förra året satsade nästan alla på "flärpen", men i år har mobiltillverkarna anammat olika tekniker för att inkorporera selfiekameran i sina designer. Huawei hade förvisso kvar en minimal sensorpanel i P30, men från Samsung såg vi i stället en kamera-ö i Galaxy S10 – och en innovativ, vridbar variant i nylanserade Galaxy A80. Oneplus-besläktade Oppo satsade på en iögonfallande utfällbar kamera i hajfensform med nya flaggskeppstelefonen Reno. 

Vilken lösning springer Oneplus på för "sjuan"? Ska vi tro välrenommerade Onleaks blir det en mer konventionell, motoriserad pop up-lösning likt den vi tidigare sett hos flera andra kinesiska mobiler. Ingen sensorpanel, således, utan Oneplus 7 verkar satsa på att erbjuda så mycket skärmyta som möjligt.

Senare bilder från samma källa visar förvirrande nog vad som påstås vara Oneplus 7 med en minimal flärp och en design som påminner väldigt mycket om 6T. Blir det bara pop up-kamera i 7 Pro?

Enligt läckta specifikationer får selfiekameran en upplösning på 16 megapixel, och på baksidan kan vi få se en uppsättning om tre sensorer med 48 + 20 + 5 megapixel.

Den som gått och väntat på att Oneplus ska anamma trådlös laddning lär besviken. Företagets vd och medgrundare Pete Lau har uttalat sig kritiskt om tekniken flera gånger – nu senast under MWC-mässan – då han kallade den "underlägsen" konventionell sladdbaserad laddning. Han syftar främst på att det i skrivande stund går rejält mycket snabbare att ladda telefoner med olika snabbladdningstekniker än att placera dem på en qi-platta. Vi väntar oss därför inga nyheter på den här fronten.

Mycket kraft och snabb lagring

Även om de senare Oneplus-telefonerna blivit något dyrare sett till vad vi får för pengarna hör företaget fortfarande till de bästa i klassen när det kommer till "bang for the buck". Vi väntar oss inte att detta ändras nämnvärt med Oneplus 7. De läckta specifikationerna indikerar att Oneplus kan utrustas med 8/12 GB ram, 128 eller 256 GB lagringsutrymme och ett stort batteri om 4 000 mAh. Skärmen ryktas behålla storleken 6.41 tum och få samma inbyggda fingeravtrycksläsare som Oneplus 6t.

Sedan tidigare vet vi att Oneplus 7 inkorporerar årets Qualcomm-toppkrets Snapdragon 855, som är byggd enligt 7-nanometersprincipen och ökar hastigheten med 40 procent om vi jämför med 2018 års Snapdragon 845. Enligt Ice Universe blir även lagringen snabbare, då Oneplus 7 kan bli en av de första telefonerna (efter Samsungs vikbara Galaxy Fold) som går över till den hett eftertraktade ufs 3.0-standarden.

Att sia om prislappen en dryg månad innan förväntad lansering är bara...drygt. Men ett tryggt stalltips är att även Oneplus 7 lägger sig en bra bit under de lyxigaste flaggskeppskonkurrenterna. När Oneplus 6 släpptes för ett drygt år sedan fick vi betala 6 000 kronor för en telefon med 8 GB ram och 128 GB lagring, och vi väntar oss något i den stilen även i år.

OnePlus 6T (6GB RAM) 128GB

Bästa pris just nu: 5690 kr