Uppdatering (2019-04-16):

Mörkt Messenger rullas ut till alla

Mörkt läge i Facebook Messenger finns redan, men bara om du känner till det rätta knepet. Nu ska dock funktionen rullas ut till alla användare, berättar Facebook.

Det mörka läget aktiveras genom från inställningspanelen i Messenger-appen, som vi når genom att trycka på vår profilbild i appen. Det mörka läget är snällare för ögonen på kvällen, men kan också hjälpa till att spara några värdefulla droppar ström.

Funktionen rullas ut från och med tisdagen, så om du inte har funktionen redan nu (även om appen är uppdaterad) bör den dyka upp snart.


Tidigare:

Hemligt knep ger mörkt läge i Messenger

Ända sedan senaste Facebook-konferensen F8 förra året har företaget utlovat ett mörkt läge i Messenger, men det har dröjt – tills nu i alla fall. Androidpolice skriver att vissa användare kan testa läget redan nu, genom ett litet trick.

Skicka en mån-emoji till någon på Messenger och invänta sedan ett regn av månar. Sedan bör du få ett meddelande om att du upptäckt Dark Mode i Messenger. Efter det ska en ny inställning dyka upp i dina profilinställningar i appen som låter dig aktivera ett mörkt läge. Det ska också vara tal om ett ”riktigt” mörkt läge som blir helt svart och inte bara lite mörkare grå. På en telefon med oled-skärm bör Messenger därmed kunna spara lite ström och dessutom se riktigt läckert ut.

Testa mörkt läge i Facebook Messenger

Funktionen ska dock bara ha rullats ut till vissa IOS- och Android-användare i nuläget. Vi lyckades aktivera det mörka läget för Android redan vid första försöket.